POMAMA LAŽNIH HUMANITARACA: Ukoliko se nekoliko kapi okeana uprlja, ceo okean neće postati prljav

Jelena Skenderija

24. 09. 2022. u 12:00

NE prođe vašar, pijačni dan u varoši, a bogami ni seoska preslava a da nas razni humanitarci ne spopadaju sa molbama za pomoć nekom mališanu.

ПОМАМА ЛАЖНИХ ХУМАНИТАРАЦА: Уколико се неколико капи океана упрља, цео океан неће постати прљав

Foto V. N.

Sve udarajući na našu savest da je naših pet minuta nekome život. Njihova drskost često prevazilazi sve granice pristojnosti, a presretanje po sokacima vrhunac je njihove bahatosti.

Prvi smo da uperimo prst u državu što nam se deca leče SMS porukama, a čini se da je njen veći propust što se nije uhvatila ukoštac sa prevarantima koji ponosno nose oreol humanosti. Što se basnoslovno bogate na tuđoj muci i nesreći. Što svoj "rad" često naplate mnogo više nego što preko njih na kraju stigne na račun ugroženih porodica, dece, institucija...

Setimo se afere porodice Ognjanović, izvesne Beograđanke Verice koja je nekoliko puta sakupljala novac za bolesno dete koje nema, pa cirkus sa kapitenskom trakom Ronalda za malog Gavrila... Ovih dana se podigla velika prašina i u vezi sa prikupljanjem novca za lečenje malog Pavla iz okoline Kruševca, i to za operaciju koja je - potpuno besplatna! I to sto godina unazad. Ne prezaju "humanitarci" više ni od čega. Ne samo da nas zaustavljaju na ulici, zvone na vrata, šalju milion mejlova, nego u svojoj pohlepi zloupotrebljavaju i imena uglednih pojedinaca. Ovog puta priznatog beogradskog dečjeg hirurga.

I naravno da ugroženima treba pomagati. Plemenitost, ljubav i humanost su jedine osobine koje čoveka mogu učiniti velikim i bogatim. Svako dete poslato na operaciju zahvaljujući SMS porukama ili zalaganjem humanitaraca jedna je velika pobeda ljudskosti.

Zato neka nas vode reči velikog Mahatme Gandija - Humanost je okean, ukoliko se nekoliko kapi okeana uprlja, ceo okean neće postati prljav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)