SUZE

Veliša Kadić

18. 08. 2022. u 12:00

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović, u najvećoj tragediji koja je zadesila prestono Cetinje, našao je način da se politički obračunava sa Srbijom!

СУЗЕ

Novosti

Iako se očekivalo da će svoje "političko oružje" makar tokom tri dana žalosti zbog masakra staviti u "soške", to nije učinio, već je tužni događaj iskoristio za novi politički performans.

Podrška i žal zbog pogibije toliko ljudi koji su stigli iz Beograda, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a preko zvaničnog mejla ambasadora Vladimira Božovića, Đukanoviću su delovali kao "snažna provokacija" i kao da su mu pali teže od samog masakra. Nešto slično nije zabeležno u odnosima dve bratske države.

Telegrami saučešća, koje su poslali drugi državnici, Milu su naterali suze na oči. Samo ovaj, beogradski, izazvao je bes i ocenjen je kao još jedan "velikosrpski atak na suverenitet Crne Gore"! Iz Đukanovićevog kabineta su poručili da je "neprihvatljivo da i tragičan događaj na Cetinju Božović koristi za nastavak prakse lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija."

Predsedniku Crne Gore zasmetao je mejl "lažnog ambasadora", a ne smeta mu da se od 2008. sastaje sa liderima lažne države Kosovo, od kojih su neki, njemu veoma bliski, bili u Hagu ili se tamo nalaze zbog optužbi za ratne zločine.

Milo je sve nervozniji. Otvaraju se brojne afere, hapse se njegovi saborci, dok sa evropskih adresa stižu nimalo povoljne vesti. Ovim incidentom pokušao je da u drugi plan gurne i ocenu Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane da Crna Gora ne može računati na punopravno članstvo u EU dok je na njenom čelu Đukanović. I dok se njegov DPS ne reformiše i ne izabere novo rukovostvo, oslobođeno hipoteke kriminala, korupcije i počinjenih ratnih zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati