BORBENA PESMA: Zašto je NATO našao za shodno da se izjašnjava o muzičkim trendovima i "Evrosongu"

Dragan VUJIČIĆ

16. 05. 2022. u 09:53

Dok svet sad slavi "lepu" pesmu "što kliče 'Azovstalju'", logično je da je Zelenski tu morao nešto da obeća: bar milion ukrajinskih glava za pobedu nad Rusima?!

БОРБЕНА ПЕСМА: Зашто је НАТО нашао за сходно да се изјашњава о музичким трендовима и Евросонгу

Novosti

ZAMENIK šefa NATO Mirčea Đoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju "Evrosong" i ocenio da "lepa pesma" svedoči o hrabrosti te zemlje u ratu protiv Rusije. Zamenjujući u Berlinu "glavnog jastreba" Jensa Stoltenberga (koga je "pokosio" kovid), Rumun je između diskusija "o davanju datuma za pristupanje Finskoj i Švedskoj" našao vremena da iznese stav Alijanse o muzičkim trendovima:

- "Evrosong" svedoči o ogromnoj podršci javnosti iz Evrope i Australije Ukrajincima zbog hrabrosti - "misli" NATO.

Dan pre finala pesme u Torinu, u petak, razgovarao je i ministar odbrane SAD Lojd Ostin sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom, na zahtev Pentagona. Prvi put od invazije na Ukrajinu.

U "festivalskoj atmosferi", zapadni mediji uglavnom su zaboravili da prenesu sadržinu razgovora. Lojd Ostin je pozvao Ruse "na hitan prekid vatre u Ukrajini. Valjda zato jer su Ukrajinci u kontaofanzivi.

Zelenski je u subotu, dok je čekao da "pesma" počne, potvrdio "uspešnu kontraofanzivu": Rusi ne prestaju!

A u minuli četvrtak Amerikanci su raspravljali o novih 40 milijardi dolara u oružju, da podrže Ukrajinu. Povrh 14 milijardi kojima su već pomogli, ispade da je to više nego što su trošili po godini ratovanja u "Pesmi Avganistana" (49 milijardi godišnje). Uz evropski doprinos "muzici" od 15 milijardi, dobili su Ukrajinci u sedam dana više nego što je ceo ruski vojni budžet (67 milijardi).

A dok svet sad slavi "lepu" pesmu "što kliče 'Azovstalju'", logično je da je Zelenski tu morao nešto da obeća: bar milion ukrajinskih glava za pobedu nad Rusima?!

Nesrećnom zemljom odavno "leleče hor majki u crnom" i samo je stvar "zvučne izolacije" da ne remete neki "Evrosong 2023", ako ga i bude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024