KURTI

Dragana Zečević

28. 03. 2022. u 10:22

KURTI, pogazio si Briselski sporazum, pogazio si sve.

КУРТИ

Novosti

Ovako je glasila jedna od parola na transparentu tokom mirnog protesta Srba pre par dana u Kosovskoj Mitrovici. Reči na transparentu potvrđuju činjenice da se od svog prvog mandata, oktobra 2019. godine, Kurti trudio da oteža i zagorča život Srbima na Kosovu i Metohiji. Ne samo što ne pokazuje političku volju niti spremnost da poboljša položaj srpskog naroda već zapravo koristi sve mogućnosti da im ograniči prava.

Jer, zabrana glasanja srpskom biračkom telu na Kosmetu, zabrana ulaska srpskim političarima, sportskim i drugim klubovima, uvođenje taksa na proizvode iz centralne Srbije koje su i dalje na snazi za građevinski materijal i još neke proizvode, a pre svega neispunjavanje odrednica iz Briselskog sporazuma, kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština, pokazatelji su da je Kurti pogazio osnov svih sporazuma i dogovora.

Zapravo, unižavanjem i zastrašivanjem Srba, Aljbin Kurti na sve načine nastoji da se dodvori svom biračkom telu jer nije učestvovao u ratu tokom 1999. Sada to "nadoknađuje" ugrožavanjem srpskog naroda.

Na vlast je došao na talasu populizma i nacionalizma i sve što je obećao, počev od podizanja ekonomije i privrede, do svojevrsnog zaokruživanja tzv. kosovske nezavisnosti, nije uspeo da uradi. Jedino što je Kurti pokazao da je u stanju da uradi jeste da izaziva sukobe sa Srbima koji su mu potrebni kako bi nadomestio nedostatak privrede i poražavajuću činjenicu da danas 70 odsto Albanaca mlađih od 30 godina želi da ode na Zapad.

I dok Kurti optužuje Beograd da upravlja političkim predstavnicima kosovskih Srba, on upravlja specijalnim policijskim jedinicama ROSU koje malo-malo pa šalje na sever Kosmeta, a njima preti i kad god se Srbi pobune zbog kršenja svojih osnovnih prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024