LAŽNI CAR MILO: Đukanović priznao da stoji iza cele ujdurme koja se razvila oko ustoličenja mitropolita

Milutin SEKULOVIĆ

30. 08. 2021. u 10:44

Godišnjicu izbornog poraza od crnogorskih građana dočekao je Đukanović ne misleći na Ustav

ЛАЖНИ ЦАР МИЛО: Ђукановић признао да стоји иза целе ујдурме која се развила око устоличења митрополита

Novosti

SVESTAN da mu je došao politički kraj, "zaboravljajući" da čestita policiji i carini na zapleni 1,4 tone kokaina, potom na hapšenju pobednika tranzicije, kuma Brkovića, kivan na vladiku Joanikija koji je raspršio njegov san o kontroli nad Mitropolijom crnogorsko-primorskom, aktuelni predsednik Milo Đukanović razgolitio se pred vaskolikom Crnom Gorom i podgoričkim ambasadama.

- Ako ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ipak bude na Cetinju, 5. septembra biću u prestonici. Moraću i lično da budem prisutan na Cetinju gde je većinska Crna Gora i gde se brani čast i dostojanstvo naše države - kriknuo je Đukanović na Cetinju, osokoljen blizinom predsednika Turske Erdogana, koji ga ja smrknut slušao.

Tako je Đukanović, pozivajući na građanske sukobe, uz salvu uvreda upućenih mitropolitu Joanikiju, Srbiji i SPC, primitivnijih od onih koje dolaze iz medijskih štala pod njegovom kontrolom, priznao da zapravo preko svojih pipaka u državnim i parapolitičkim organima, stoji iza cele ujdurme. Cilj je da unizi SPC, njene vernike, Crnogorce i Srbe, ali ove druge kao narod, i despotski, kao što je navikao, samo podignutom obrvom, spreči ustoličenje Joanikija na Cetinju, vekovnom sedištu crnogorskih mitropolita.

Čovek koji je "mrzeo šah zbog šahovnice", Hrvate i muslimane, potom Crnogorce, a više od dve decenije juri Srbe, koji je iz Crne Gore proterao svog političkog oca Momira Bulatovića i "efektno" se rešio političkog suparnika i gurua Svetozara Marovića, godišnjicu izbornog poraza od crnogorskih građana predvođenih mitropolitom Amfilohijem i episkopom Joanikijem, dočekao je ne misleći na Ustav, na promene koje slede u tužilaštvu, i njegov neminovan susret sa zakonom na zahtev gladnog i pravde žednog naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna