SI ĐINPING ČESTITAO VUČIĆU POBEDU: Srbija i Kina čvrsto poštuju jedna drugu, spremni da radimo na jačanju saradnje

Novosti online

05. 04. 2022. u 13:19

KINESKI predsednik Si Đinping uputio je čestitku Aleksandru Vučiću povodom ponovnog izbora za predsednika Srbije.

СИ ЂИНПИНГ ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ПОБЕДУ: Србија и Кина чврсто поштују једна другу, спремни да радимо на јачању сарадње

Foto: Tanjug

On je u poruci istakao da je poslednjih godina sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održalo snažan razvojni zamah, pri čemu dve strane vide čvrsto političko međusobno poverenje i plodnu bilateralnu praktičnu saradnju.

- Suočene sa velikim globalnim promenama koje nisu viđene čitav vek, dve strane čvrsto poštuju jedna drugu, tretiraju jedna drugu kao jednake i udružuju ruke u izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, dajući pozitivan doprinos očuvanju međunarodne jednakosti i pravde - rekao je kineski predsednik.

Si je rekao i da pridaje veliki značaj razvoju kinesko-srpskih odnosa i da neguje dobar radni odnos i prijateljstvo sa predsednikom Vučićem. On je dodao da je spreman da sa Vučićem radi na jačanju strateške komunikacije, učvršćivanju političkog međusobnog poverenja, proširenju i produbljivanju obostrano korisne saradnje na svim poljima dveju zemalja i usmeravanju kinesko-srpskih veza ka novim dostignućima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama