OTVORENO DANAS DO 20 ČASOVA: Glasanje u dijaspori počelo na biračkom mestu u Londonu

Ta

02. 04. 2022. u 13:01

OTVARANjEM biračkog mesta u ambasadi Srbije u Londonu, jutros u sedam časova počelo je glasanje u dijaspori na izborima koji će u Srbiji i većini biračkih mesta u inostranstvu biti održani sutra.

ОТВОРЕНО ДАНАС ДО 20 ЧАСОВА: Гласање у дијаспори почело на бирачком месту у Лондону

Foto: Ž. Knežević

Biračko mesto broj 23 u Londonu će biti otvoreno do 20 časova po lokalnom vremenu, a biračka mesta danas će biti otvorena i u SAD i Kanadi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Na izborima 3. aprila će glasanje biti organizovano na 77 biračkih mesta u 34 zemlje, a u biračke spiskove u inostranstvu je, prema evidenciji Republičke izborne komisije, upisano 39.777 birača državljana Srbije.

To je najveći broj biračkih mesta i prijavljenih birača u inostranstvu od 2004. godine kada je pripadnicima dijaspore omogućeno da glasaju van matice.

Države u kojima će biti organizovano glasanje su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Velika Britanija, Grčka, Danska, Italija, Kanada, Katar, Kipar, Liban, Luksemburg, Malta, Mađarska, Nemačka, Norveška, Rumunija, Rusija, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države, Slovačka, Slovenija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Finska, Francuska, Holandija, Hrvatska, Crna Gora, Češka, Švajcarska, Švedska i Španija.

Glasačka mesta će biti otvorena 3. aprila od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu, izuzev u Velikoj Britaniji, SAD i Kanadi gde se, zbog vremenske zone, glasanje održava 2. aprila u istom vremenskom intervalu po lokalnom vremenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju