ŠEŠELJ SAOPŠTIO LOŠE VESTI ZA BRISEL: EU je u fazi razgradnje, sporog, ali sigurnog nestajanja

Novosti online

16. 03. 2022. u 13:50

SRPSKI radikali su uvereni da bi još čvršća saradnja s Ruskom Federacijom Srbiji donela i političku i ekonomsku sigurnost, pre svega garancije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i očuvanje KiM u sastavu Srbije, kaže lider SRS-a Vojislav Šešelj.

ШЕШЕЉ САОПШТИО ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА БРИСЕЛ: ЕУ је у фази разградње, спорог, али сигурног нестајања

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

- Srbija može izbeći sve neprilike, ako se nedvosmisleno svrsta uz Rusiju i ako nikada i ni pod kojim uslovima ne uvede sankcije Rusiji. Vučić je to obećao i ja se nadam da će tako i biti. SRS Rusiju smatra najvažnijim saveznikom i mi se zalažemo za evroazijske integracije, jer bismo tako zaštitili teritorijalnu celovitost države i svoje nebo - rekao je Šešelj.

Lider radikala je podsetio da je za eksploataciju rudnih bogatstava...

- Rudna bogatstva, koja se u Srbiji procenjuju na 200 milijardi evra, moraju se iskoristiti. Eksploatacija po najvišim svetskim standardima je ekonomska budućnost Srbije i povratak industrijalizaciji države. Litijum se, na primer, ne bi izvozio, već bismo u Srbiji s odgovornim i pouzdanim partnerima mogli otvoriti fabriku baterija, mobilnih telefona i, što je najvažnije, električnih automobila, što je izvesno budućnost automobilske industrije u svetu. Spremni smo da izradimo socijalne karte stanovništva, sprovedemo brzu legalizaciju objekata, da pokrenemo reformu penzionog sistema, da najnižu penziju i zaradu izjednačimo s najjeftinijom potrošačkom korpom. Uvek narodu govorimo istinu, ne obećavamo kule i gradove, bavimo se gorućim problemima građana - rekao je Šešelj.

On je ponovio stav SRS protiv pridruživanja Srbije EU.

- Smatramo da Srbija mora da odustane od EU, od koje već 20 godina ima samo ekonomsku, političku i štetu u svakom drugom smislu. EU je u fazi razgradnje, sporog, ali sigurnog nestajanja. Srbija mora da promeni spoljnopolitičku orijentaciju. Saradnja sa svim evropskim zemljama je važna, ali bez iluzija, lažnih obećanja i političkih pritisaka. Hoćemo, posle izbora, da budemo najsnažnija nacionalna opcija u Skupštini Srbije i deo buduće vlade, da uz pomoć Rusije čuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, da se borimo protiv pokušaja nametanja laži o nekakvom genocidu u Srebrenici i etikete genocidnog naroda koju pokušavaju da pripišu Srbima - izjavio je lider radikala za "Politiku".

BONUS VIDEO - SNIMAK SA ŽELEZNIČKE STANICE U AMBERGU: Nemački tenkovi idu ka Poljskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)