IZDVAJANJA ZA KULTURU VEĆA NEGO IKAD: Nataša Tasić Knežević i Bojana Borić Brešković - "Dela su vidljiva svuda oko nas"

Novosti onlajn

05. 03. 2022. u 16:31

DA su izdvajanja za kulturu veća nego ikada pre saglasile su se kandidatkinje sa liste „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“, Bojana Borić Brešković i Nataša Tasić Knežević.

ИЗДВАЈАЊА ЗА КУЛТУРУ ВЕЋА НЕГО ИКАД: Наташа Тасић Кнежевић и Бојана Борић Брешковић - Дела су видљива свуда око нас

Foto: Novosti

Nataša Tasić Knežević naglasila je da su izdvajanja za kulturu iz budžeta Republke Srbije 1%, dok grad Beograd izdvaja za tu namenu oko 5% svog budžeta.

Dela su vidljiva svuda oko nas, ako krenemo Srbijom videćemo da se mnogo ulaže u kulturnu infrastrukturu, videćemo otvoreno pozorište u Vranju, otvoren Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti u Beogradu, videćemo da se pozorište u Subotici rekonstruiše, a svi znamo da je Novi Sad proglašen prestonicom kulture, i to su sve jasni pokazatelji da se o kulturi brine, smatra Nataša Tasić Knežević.

- Čast mi je što sam na listi „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“, kako bih dala svoj doprinos i pomogla našoj državi koja neguje kulturu, tradiciju, umetnost i obrazovanje da nastavi napred - navela je Tasić Knežević.

Bojana Borić Brešković je naglasila da je, kao neko ko dolazi iz oblasti kulture, svesna šta je sve naša država predvođena Aleksandrom Vučićem učinila za tu oblast i podsetila da Narodni muzej nije bio otvoren za javnost 15 godina, ali da je konačno otvoren 2018.godine.

Ponosni smo što smo sačuvali našu istoriju, tradiciju i što se ovde može videti slika koja predstavlja stvaranje srpske države, njenu moć i jačinu, hrabrost i kontinuitet državnosti naše zemlje, rekla je Borić Brešković i navela da je Narodni muzej uvek delio sudbinu svog naroda i da je i danas tako, jer samo zajedno možemo sve, zaključila je Borić Brešković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)