ZAPELO ZBOG SAMARDŽIĆA? Nema dogovora oko zajedničkog predsedničkog kandidata patriotskog bloka

D. M.

09. 02. 2022. u 09:41

JOŠ jedan pokušaj ukrupnjavanja dela opozicione scene zasada nema velike šanse za uspeh, jer su nakon sastanka stranaka "patriotskog bloka", održanog u utorak, pojedini učesnici iskazali rezerve prema potencijalnom zajedničkom kandidatu za predsedničke i jedinstvenoj listi za parlamentarne izbore.

ЗАПЕЛО ЗБОГ САМАРЏИЋА? Нема договора око заједничког председничког кандидата патриотског блока

Jovanović, Samardžić i Obradović

Ovaj projekat je na klimavim nogama i zato što su se, prema nezvaničnim informacijama, među najozbiljnijim kandidatima za zajedničkog aduta na izborima za šefa države pominjali lider Dveri Boško Obradović, ali i Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta Srbije, iako se većina složila da bi, kako bi se uopšte primakli nekakvom dogovoru, bolje bilo tražiti nestranačku ličnost.

Tako je lider DSS i predsednički kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović, za "Novosti", već izneo svoje sumnje u uspeh projekta objedinjavanja desnice. On je ukazao da je prilično kasno za takvu vrstu dogovora, naročito kada mu se pristupa na neodgovoran način.

- Mnogo je neozbiljnosti u srpskom političkom životu. Politička scena jeste bez strukture, ali to nije opravdanje da ljudi lete kao "muve bez glave" po istoj toj sceni. Naši predstavnici su se odazvali na poziv na sastanak, sa idejom da vide o čemu se radi i predlože neke konkretne vidove saradnje oko kontrole izbora. A te neke ideje koje su tamo lansirane nas se prosto ne tiču. Krenuli smo u predsedničku kampanju 12. septembra prošle godine, imamo kandidate za sve nivoe izbora.

S druge strane, Obradović je rad da se postigne dogovor o zajedničkom kandidatu, pa je čak poručio da je spreman da se povuče iz te trke ako ima bolji:

- Pre nekoliko meseci ukazivao sam da je neophodno ujedinjenje patriota u Srbiji, uostalom formirali smo i patriotski blok okupljen oko Dveri, koji insistira da sam ja najbolje rešenje za zajedničkog kandidata, ali spreman sam da se povučem za račun nekog drugog, još boljeg predsedničkog kandidata, ako ga ima, i ako je to neko oko kojeg možemo da se dogovorimo.

Inače, grupa intelektualaca okupljena oko Pokreta za KiM, na čelu sa Milošem Kovićem, inicirala je sastanak u prostorijama Dveri sa predstavnicama koalicije NADA, dela POKS koji predvodi Žika Gojković, Dosta je bilo, Zavetnika....

GENERAL DELIĆ KAO DOKAZ

KOALICIJA NADA nastavlja svoju kampanju za izbore 3. aprila, a predsednik POKS Vojislav Mihailović veruje da će ostvariti "dvocifren rezultat". On je ukazao i da su odlukom da general Božidar Delić predvodi njihovu listu za parlament poslali jasnu poruku kakav je njihov stav po pitanju KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada