VUK POPUSTIO, "META" TADIĆ: Đilasovi saradnici agituju kod ostatka opozicije da stanu iza predsedničke kandidature Ponoša

D. M.

30. 01. 2022. u 21:44

NAKON što je uz tešku muku dobila podršku partnera iz svog bloka, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa krenula je u lobiranje kod ostatka opozicije da za predsedničkog kandidata podrže bivšeg načelnika Generalštaba Zdravka Ponoša.

ВУК ПОПУСТИО, МЕТА ТАДИЋ: Ђиласови сарадници агитују код остатка опозиције да стану иза председничке кандидатуре Поноша

Foto: Novosti

Prema nezvaničnim informacijama, najbliži Đilasovi saradnici trenutno su "u misiji" ubeđivanja prvaka ostalih opozicionih grupacija da je Ponoš najbolje rešenje i to agitovanje ide u nekoliko pravaca. Paralelno se pregovara sa blokom "Ne davimo Beograd" i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, a ubeđuje se lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić da odustane od ambicija da i sam uđe u trku.

Pokret Slobodna Srbija, koji je član koalicije i potpisnik Deklaracije Udružene opozicije Srbije, u nedelju je doneo odluku da podrži Ponoša.

Prethodno je, iako nezadovoljni što je Đilas istakao Ponoša mimo dogovora saveza SSP-NS-DS-PSG, i Predsedništvo Narodne stranke Vuka Jeremića, doduše tesnom većinom, stalo iza Đilasovog aduta. Oni su povukli svoj predlog da prvi potpredsednik NS Miroslav Aleksić bude kandidat. To su odlučile i demokrate Zorana Lutovca, iako je i u ovoj stranci bilo neslaganja i oko Ponoša i oko načina na koji je isturen.

S druge strane, predsednički kandidat pokreta "Da se struka pita" Srđan Škoro kritikovao je način na koji je Đilas nametnuo Ponoša, bez dogovora sa ostalima, rekavši da mu sve to deluje "kao nasilje u porodici, samo što nije prijavljeno" i da ga "podseća na najgora komunistička vremena".

Svoje predsedničke kandidate imaće i Dveri, čiji će lider Boško Obradović ući u trku za šefa države, kao i koalicija NADA, koja je istakla Miloša Jovanovića, predsednika DSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)