IMAMO ZAJEDNIČKE INTERESE SA SPS: Ivica Dačić je podržavao naše teške izbore

Tanjug

29. 01. 2022. u 12:24

PREDSEDNIK Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić odgovorio je, na pitanje novinara da li postoji nešto oko čega se SNS i SPS danas u razgovorima nisu složili, da naravno da postoji, ali da dve stranke imaju zajedničkce strateške ciljeve i želju da Srbija ide napred.

ИМАМО ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ СА СПС: Ивица Дачић је подржавао наше тешке изборе

Foto: D. Balšić

Vučić je istakao da je Srbija predvođena SNS mnogo toga uspela da postigne u prethodnom periodu zajedno sa SPS.

- Ne želim ja da stavim kapu i kažem da je to moj uspeh, delimično moj, ali ne bih uspeo u svemu tome da i tada, kada sam predložio niz teških odluka da nije bilo Ivice Dačića koji je to podržao, istinski i iskreno - rekao je Vučić.

Kazao je da ni unutar SNS nemaju isto mišljenje o svemu, a kamoli kada su u pitanju dve stranke, ali da su SNS i SPS doneli do sada puno teških odluka, i kada su bile poplave 2014. godine, kada je donošen Briselski sporazuma u kome, kako kaže, sada tražimo spas za srpski narod na KiM i donekle kupujemo vreme i drugo.

Uz podršku SPS-a sprovedana i najbolja fiskalna konsolidacija

Vučić je istakao da je uz podršku SPS sprovedana i najbolja fiskalna koncolidacija u Evropi i da naša zemlja sada ima javni dug od 51,6 odsto BDP-a, a prosečna plata će u decembru i januaru preći 610 evra.

Foto: Milena Anđela

Naglasio je da je sve to zasnovano na realnom rastu, investicijama i izvozu, kao i da podaci Evrostata pokazuju da je Srbija imala najveći rast BDP -a u prethodne dve godine.

Vučić je kazao da pokušava da se privikne na vreme kada neće voditi SNS koju mnogo voli, kao i da mu svi postaju isti i da ne želi da koristi kampanju da bi nešto loše rekao o nekoj drugoj stranci.

Na pitanje novinara kako vidi izjavu Dragana Šolaka datu Gardijanu u kojoj je za njega rekao da je diktator, a da se samo pravi pred Evropom da je pristojan, Vučić je rekao da ne želi danas da odgovara tom, kako je rekao, fudbalskom magnatu, koji je do skoro bi samo medijski magnat.

- Odgovoriću mu na nekom drugom mestu, nama je susret sa partnerima iz SPS-a dobar povod za dobre strateške razgovore i planove, a što se toga tiče ko se pravi fin i pristojan: neko može da se pravi da bude i fin i pristojan, a neko ne može ni da se pravi. Sve se vidi - rekao je Vučić.

Lider socijalista je rekao u šali obraćajući se svojim partijskim kolegama da on neće da se povuče sa čela stranke kao Vučić, na šta je Vučić takođe šaleći se uzvratio: "prestali su davno tome da se nadaju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)