VUK KOČI I VLADETU? Nastavlja se kadrovska sapunica oko izbora kandidata u koaliciji oko Đilasovog SSP

D. M.

29. 01. 2022. u 09:11

IAKO je u javnosti, kao rešena stvar, sa sastanka opozicionog bloka SSP-NS-DS-PSG plasirana informacija da će njihov kandidat za gradonačelnika Beograda biti profesor i bivši diplomata Vladeta Janković, lider Narodne stranke Vuk Jeremić u petak je donekle bacio sumnju na to da je ovaj dogovor "zakucan".

ВУК КОЧИ И ВЛАДЕТУ? Наставља се кадровска сапуница око избора кандидата у коалицији око Ђиласовог ССП

Arhiva

Jeremić je poručio da "ne bi spekulisao o bilo kojim individualnim rešenjima za izborni proces" i naglasio da "pokušaje da se dođe do zajedničkih rešenja na svim nivoima ne želi da učini težim nego što ona već jesu". Da Janković još nije zvanični kandidat u petak je potvrdio i Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana. Janković je u petak najpre poručio da još nije dobio zvaničnu ponudu da uđe u trku za prvog čoveka prestonice, a zatim je rekao da je ona ipak stigla.

Inače, šef NS najveći je kočničar i ideje koja je potekla iz Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, da Zdravko Ponoš bude zajednički predsednički kandidat ovog opozicionog saveza.

Na sastanku prvaka stranaka koje čine ovaj blok u četvrtak uveče nije postignut definitivan dogovor da li će stati iza jednog kandidata, niti ko će to biti i praktično je samo dogovoreno da se razgovori nastave. Većina ostalih stranaka opozicije već je istakla svoje kandidate, pa tako učešće na predsedničkim izborima planiraju Boško Obradović (Dveri), Miloš Jovanović (koalicija NADA), a toj odluci, kako je u petak saopštio, sve je bliže i Boris Tadić, predsednik SDS.

U toku je i prekomponovanje i ojačavanje već postojećih koalicija, pa se u petak savezu NADA, koji čine DSS i POKS, pridružila i "Zajedno za Šumadiju" Veroljuba Stevanovića.

Lider novoosnovane stranke Srpska levica, bivši poslanik i član DS Radoslav Milojičić Kena, rekao je za "Novosti" da oni planiraju učešće na izborima, da će sledeće nedelje predstaviti tim, a da li će imati svog ili će podržati zajedničkog kandidata odlučiće posle razgovora sa ostalim opozicionim strankama.

PALMA: MORAL I DVA PASOŠA

PO zakonima Srbije svi državljani imaju pravo da biraju i da budu birani, ali nije moralno da se neko kandiduje za predsednika, a da nije rođen ovde i da ima dva pasoša, u ovom slučaju hrvatski i srpski, kao što ima Zdravko Ponoš - poručio je u petak Dragan Marković Palma, lider JS.

Po Markoviću, da bi neko postao predsednik Srbije mora biti rođen u Srbiji, da mu je porodica u Srbiji i da ima samo pasoš naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije