PONOŠ TEK TREĆI: Deo opozicije bez dogovora o zajedničkom predsedničkom kandidatu

D. M.

27. 01. 2022. u 21:14

U ISTRAŽIVANjIMA javnog mnjenja koje je naručio opozicioni blok okupljen oko Dragana Đilasa, čak dvojica nestranačkih kandidata bolje se kotiraju od Zdravka Ponoša, kojeg je Stranka slobode i pravde istakla kao adut na predsedničkim izborima.

ПОНОШ ТЕК ТРЕЋИ: Део опозиције без договора о заједничком председничком кандидату

Ponoš sa Vukom Jeremićem / Foto ATA

Prema nezvaničnim informacijama, koalicija SSP-NS-DS-PSG naručila je da se "opipa puls" građana kada je reč o Ponošu, Miroslavu Aleksiću, potpredsedniku Narodne stranke, ekonomisti Miodragu Zecu, bivšem guverneru NBS Dejanu Šoškiću, advokatu i članu Skupštine slobodne Srbije Boži Preleviću, kao i potpredsednici SSP Mariniki Tepić.

Navodno se Aleksić i Ponoš kotiraju skoro isto u ovim istraživanjima, sa minimalnim razlikama, ali se oni bore za treće mesto, odnosno, ispred njih su dva imena koja trenutno nisu politički aktivna. Đilas i lider NS Vuk Jeremić pokušaće da izglade sukob koji je nastao jer je SSP, mimo koalicionog dogovora istakla Ponoša za kandidata.

Uskoro bi trebalo da se napravi i dogovor i o imenima koja će se naći na listama za republiku i Beograd. Do sada je u javnosti pominjano da bi tu mogli da se nađu i profesor i diplomata Vladeta Janković, profesor FON Vladimir Obradović, predstavnici Skupštine slobodne Srbije, ali i Marija Lukić, aktivistkinja iz Brusa, i novinar iz Grocke čija je kuća bila zapaljena Milan Jovanović.

Šef DS Zoran Lutovac otkrio je da su mesecima rađena istraživanja ko bi mogao da bude predsednički kandidat opozicije na predstojećim izborima, a da su se kao najbolji izdvojili profesori u penziji Zec i Janković, a zatim i Ponoš.

Vladeta Janković u opozicionim krugovima figurira i kao potencijalni kandidat ovog bloka za gradonačelnika Beograda, a on u četvrtak nije odbacio mogućnost da uđe u ovu trku, ali da bi o tome "morao dobro da razmisli".

NAPREDNjACI JOŠ VAGAJU

NAPREDNjACI bi trebalo konačno da skroje svoje liste kandidata do 11. februara, a tada će biti potvrđeno da li će nosilac liste za Beograd biti potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić. On je u četvrtak poručio da se u ovom trenutku ne zna da li će aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić biti na listi SNS za beogradsku vlast i dodao da će se tu naći dobar tim kvalitetnih ljudi, kao i da ne mogu svi da pređu u izvršnu funkciju, jer mora neko i da ostane u Skupštini grada. Konačan izgled liste zavisiće i od odluke da li će SNS na izbore ići zajedno sa SPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)