ŠAPIĆ O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA: Ništa nije gotova stvar, treba dobiti povernje

Tanjug

27. 01. 2022. u 20:53

POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić smatra da je najvažniji korak dobiti poverenje građana na izborima , a da ga za najvišu funkciju u Beogradu preporučuje dosadašnji politički rad.

ШАПИЋ О ПРЕДСТОЈЕЋИМ ИЗБОРИМА: Ништа није готова ствар, треба добити поверње

Foto: SNS

Šapić je tokom gostovanja na Tanjug TV danas rekao da iako formalno kandidat za gradonačelnika Beograda ne postoji, nepisano je pravilo da onaj koji je prvi na gradskoj izbornoj listi ima najviše osnova da to bude, ako ta lista pobedi.

On je saopštio da se čeka potvrda da li će biti nosilac izborne liste SNS za Beograd, kako je predložio predsednik Aleksandar Vučić na Predsedništvu stranke, kao i da će takva odluka biti doneta na sednici Glavnog odbora 11. februara, gde će se osim o gradskoj odlučivati i o republičkoj listi SNS.

Šapić je naveo da ga za tu funkciju najviše preporučuje ono što je radio poslednjih 12 godina, a da su i istraživanja javnog mnjenja nešto što treba uzeti u obzir.

On smatra da se isuviše olako njegovo ime vezuje za poziciju gradonačelnika kao da je to već gotova stvar, a naglasio da je pre toga najvažniji korak dobiti poverenje građana na izborima, što mu je dosadašnje dugodišnje političko iskustvo ,kako je rekao, više puta pokazalo.

-Evo vidimo opozicija je već odavno pobedila na svim izborima, s druge strane neki u vlasti takođe kažu to je već gotovo,hajde onda da ne izlazimo na izbore i da samo ispišemo ko je šta osvojio, rekao je Šapić uz napomenu da on ne može da ima takav pristup jednim važnim izborima kakvi su oni na proleće.

On je naveo i da će SNS izaći pred građane sa svim onim što je rađeno poslednjih osam godina i da je i u periodu dok je bio opozicija javno isticao da je grad dobro vođen.

Napomenuo je da je bilo i stvari koje bi trebalo popraviti,a kao primer naveo je da su često probijali rokovi, što po njemu samo po sebi nije nešto što je neoubičajno,ali da su u takvim situacijama nedostajala objašnjenja, kao i da komunikacija sa građanima nije uvek bila najbolja.

On je naglasio da su ključni infrastruktirni projekti urađeni i da je po njegovim rečima Beograd postao metropola, kao i da su započeti poslovi koji nisu rađeni 30-40 godina.

Šapić je izjavio da bi u svom timu za Beograd zadržao sve one koji imaju rezultate iza sebe u poslednjih 7-8 godina, a da ne zna da li će aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić biti na listi SNS za beogradsku vlast, a rekao je i da je gradonačelnik Zoran Radojičić dao značajan doprinos funkcionisanju Beograda poslednje četiri godine kao i drugi gradski funkcioneri.

Potpredsednik GO SNS je rekao i da se na Predsedništvu razgovaralo o eventualnoj kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da ne zna da li bi sednici GO 11. februara ona mogla biti obelodanjena, pošto do predsedničkih od raspisivanja parlamentarnih i gradskih izbora postoji vremenski interval od 15 dana, ali da je podrška stranke nesporna.

Šapić je naglasio da u SNS nemaju dilemu da li bi Vučić trebalo da bude kandidat za predsednika Srbije i da boljeg od njega nemaju, kao i da je predsednik Srbije personifikacija svega što je urađeno poslednjih 10 godina, a da će ukoliko bude doneo odluku da kandidaturu prihvati imati svu podršku stranke.

On je rekao i da je bezbednost Vučića ugrožena od trenutka kad se ušlo u obračun sa "najsvirepijim krakom kavačkog klana" i da država mora na sve načine da zaštiti predsednika.

BONUS VIDEO - PORODICA ĐOKOVIĆ: Veoma smo emotivni zbog svega što se dešava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)