JEZIV SLUČAJ U NIŠU: Par uhapšen zbog sumnje da su muškarca tretirali kao svog roba - naterali ga da živi na ulici, oduzimali mu novac

J.Ćosin

16. 03. 2021. u 16:38

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv N. N. i D. P. iz Niša zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba, a sud im je odredio pritvor.

ЈЕЗИВ СЛУЧАЈ У НИШУ: Пар ухапшен због сумње да су мушкарца третирали као свог роба - натерали га да живи на улици, одузимали му новац

Foto: D.N.

Sumnja se da su ovo dvoje okrivljenih od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali ošštećenog J. G. u ucilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, navodi se u informaciji tužilaštva.

Oni su, kako dodaje tužilaštvo, J. G. primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao.

N. N. i D. P. se terete za krivično delo trgovina ljudima kao saizvrššioci.

Na predlog tužilaštva Viši sud u Nišu je okrivljenima odredio pritvor do 30 dana, u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati, kao i jer je za pomenuto krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

Kako saznajemo, J. G. je bio ugledan lekar i obavljao je rukovodeće poslove u niškom Kliničkom centru i potpuno je neobjašnjivo kako se našao u takvom položaju prema N. N. koji mu je važio za prijatelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a