PREDSTAVLJAO SE KAO ORTOPED I HIRURG: Mladić iz Prijepolja skupljao novac za lečenje dece, pa ga koristio za lične potrebe

Novosti online

11. 03. 2021. u 18:19

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su S. J. (26) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

ПРЕДСТАВЉАО СЕ КАО ОРТОПЕД И ХИРУРГ: Младић из Пријепоља скупљао новац за лечење деце, па га користио за личне потребе

Foto: D. Balšić

Kako se sumnja on je, lažno se predstavaljajući kao ortoped i hirurg, duži vremenski period pozivao fizička i odgovorna lica firmi i lažnim prikazivanjem činjenica da skuplja novac potreban za lečenje ili operaciju deteta njih doveo u zabludu, nakon čega su mu oni na tekući račun uplaćivali novac.

Osumnjičeni je uplaćeni  novac kontinuirano podizao i trošio ga za svoje lične potrebe, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 4.366.832 dinara, pričinivši ukupnu štetu za najmanje 57 fizičkih i pravnih lica.

Osumnjičenom je određeno  zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu,  priveden  Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, gde mu je nakon saslušanja, po predlogu tužilaštva, od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijepolju određen pritvor do 30 dana.

Policija poziva građane koji su na ovaj ili sličan način oštećeni da se jave Policijskoj upravi Prijepolje na broj telefona 033/ 711-946.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)