ODLOŽENO ROČIŠTE DARKU ELEZU: Advokat tvrdi da mu je tužilac rekao da nije napisao ni predlog za određivanje pritvora

Srna

04. 03. 2021. u 09:33

DUŠKO Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odgođeno i da ni on nije obavešten kada bi moglo da bude održano.

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ ДАРКУ ЕЛЕЗУ: Адвокат тврди да му је тужилац рекао да није написао ни предлог за одређивање притвора

Foto: Tužilaštvo BiH

Tomić je rekao da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni predlog i obrazloženje za određivanje pritvora, prenosi Srpskainfo.

On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.

– Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet „Lutka“, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju – rekao je Čampara.

Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu juče pozlilo na aerodromu u Beogradu.

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas je trebalo da se pojavi pred Sudom BiH u 9 časova.

Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gde je uhapšen u decembru prošle godine.

Odluku o izručenju donelo je Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu a potvrdilo ju je Ministarstvo pravde Srbije.

Elez je uhapšen 21. decembra prošle godine u Beogradu.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala.

Sud je odbio žalbu Elezovog advokata i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu iz januara, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Elez se nalazi u ekstradicionom pritvoru od hapšenja u decembru u Beogradu, živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela.

Mediji ga u Srbiji pominju kao saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)