DEDA ČUO DA JE OPALILA PUŠKA, ZATEKAO JEZIV PRIZOR: Meštani Gornje Crnišave otkrili šta se desilo, utučeni nakon tragične smrti dečaka

S. BABOVIĆ

01. 03. 2021. u 20:47

VELjKO M. (15), iz sela Gornja Crnišava kod Trstenika, preminuo je u ponedeljak od rana koje je zadobio kada je lovačka puška, koju je držao u rukama, slučajno opalila.

ДЕДА ЧУО ДА ЈЕ ОПАЛИЛА ПУШКА, ЗАТЕКАО ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Мештани Горње Црнишаве открили шта се десило, утучени након трагичне смрти дечака

Foto: Facebook

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećnog dečaka patrona je pogodila u lice, a iako su lekari pokušali da ga reanimiraju, preminuo je na Hirurgiji Opšte bolnice u Kruševcu.

Sa teškim povredama glave, lica i obe vilice uveden je u salu kruševačke hirurgije, ali je oko 15.15 podlegao povredama.

U Gornjoj Crnišavi su svi bili u šoku.

- To je katastrofa, čuli smo da je Veljko u kući čistio očevu pušku - kažu nam meštani Gornje Crnišave. - Policija, Hitna, svi su bili tu. Odvezli su ga, a onda je stigla vest da ga više nema. Videćemo šta je bilo, mnogi još nisu ni shvatili da je siroto dete preminulo.

Meštani sa kojima smo razgovarali kažu da je navodno deda, koji je bio u dvorištu, čuo da je opalila puška i uleteo u kuću koliko su ga noge nosile.

- Zatekao je jeziv prizor, ali ništa nije mogao da uradi, osim da pozive Hitnu - kažu komšije.

U Domu zdravlja "Dr Sava Stanojević" u Trsteniku nam je potvrđeno da su pacijenta njihovim sanitetom transportovali do Kruševca.

- Lekari su pokušali da mu pomognu, ali su povrede bile veoma teške - kaže, za "Novosti", dr Vesna Stević Gajić, direktorka kruševačke bolnice.

U međuvremenu, policija je obavila uviđaj. S obzirom na to da je reč o zadesnoj smrti, zvaničnog saopštenja neće biti, ali će se utvrđivati okolnosti pod kojima se dogodila tragedija.

IŠAO U OSMI RAZRED

PORODICA nastradalog dečaka, koji je bio učenik osmog razreda, je očajna zbog tragedije koja ih je snašla. Meštani Gornje Crnišave kažu da je njegov otac građevinac, i da je dan ranije bio u lovu, dok je majka zaposlena u Fabrici "Amfenol" u Trsteniku. Oboje su, u vreme nesreće, bili na poslu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista