DAČIĆ O VELJI NEVOLJI I NJEGOVIM PLANOVIMA: "To je tačka koju kriminalci gađaju da bi se otupila oštrica"

Tanjug

27. 02. 2021. u 13:15

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je očigledno da će istraga koja se vodi protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe otkriti nove informacije o njihovom funkcionisanju i neljudskim metodama obračuna, ali i o vezama s različitim državnim i društvenim strukturama i o tome od koga su dobijali logističku podršku.

ДАЧИЋ О ВЕЉИ НЕВОЉИ И ЊЕГОВИМ ПЛАНОВИМА: То је тачка коју криминалци гађају да би се отупила оштрица

Foto: P. Milošević/AP Photo/Darko Vojinović

Komentarišući medijske napise da su pojedini članovi SNS spremali prevrat protiv predsednika Aleksandra Vučića, Dačić je kazao da to ne može da komentariše, jer nema saznanja o tome, ali da je jasno da će policija, Tužilaštvo i BIA, koji se bave istragom, imati dosta posla da sve "pipke" koje je Belivukova grupa imala na različitim mestima "stavi u jednu šemu" kako bi se stekao uvid kako je ta grupa funkcionisala.


- Ima elemenata ''inostranosti'', ali i toga da su neki ljudi na različitim funkcijama igrali dvostruke igre, pomagali, žmurili ili bili blagonakloni prema aktivnostima kriminalaca - rekao je Dačić za TV Pink.

Naglasio je da nije lako boriti se protiv kriminala i da su predsednik Vučić i njegova porodica na udaru, jer, kako je rekao, kriminalci znaju da im opasnost preti sa te strane.

- To je tačka koju kriminalni krugovi gađaju da bi se otupila oštrica - naveo je Dačić, uz ocenu da se isto dešavalo neposredno pre ubistva premijera Zorana Đinđića.

- Pre toga je najavljeno hapšenje Zemunskog klana... Sve informacije koje ''tasteri'' unutar vlasti javljaju kriminalnim grupama, daju inicijalnu kapislu da se preti predsedniku i ugrožava njegova bezbednost - rekao je Dačić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)