ČEKIĆEM UDARAO MALOLETNIKE: Optužnica vlasniku kafića u Niškoj Banji, preti mu doživotna robija!

J. ĆOSIN

26. 02. 2021. u 16:03

VIŠE javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ivice M. (44) iz Niške Banje vlasnika kafića koji je 29. avgusta prošle godine na proslavi 18. rođendana čekićem udario u glavu sedamnaestogodišnjeg N.A. a na isti način lakše povredio njegovog vršnjaka Đ.I. koji su bili gosti kafića.

ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МАЛОЛЕТНИКЕ: Оптужница власнику кафића у Нишкој Бањи, прети му доживотна робија!

Foto: J.Ć.

- Okrivljeni se tereti da je u Niškoj Banji u objektu sa bazenom “H2O” čiji je vlasnik, sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima, umišljajno pokušao da liši života više lica tako što je nakon kraće rasprave sa oštećenima u vezi dužine trajanja rođendanske proslave koja je bila u toku, zahtevao od njih da napuste žurku preteći da će je u suprotnom prekinuti, a zatim čekićem udario u glavu dvojicu maloletnika – navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno-sudsko medicinskim veštačenjem, N.A. je zadobio otvoreni utisnuti prelom krova lobanje u levom temenu - slepoočnom predelu sa izlivom krvi između tvrde i mekih moždanica i krvarenjem u području tzv. “Silvijeve jame” što je teška telesna povreda opasna po život.

- Nakon što je maloletnik pao na zemlju i izgubio svest, okrivljeni je čekićem udario i njegovog druga u glavu, nanevši mu povredu u vidu otoka tkiva poglavine iznad levog oka, sa potresom mozga koja je u vreme nastanka predstavljala laku telesnu povredu. Nakon napada, udaljio se sa lica mesta u nepoznatom pravcu, a bio je svestan protivpravnosti i zabranjenosti svog dela i hteo je njegovo izvršenje čime je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju – navelo je tužilaštvo.

Podsetimo, N.A. je bio gost na proslavi osamnaestog rođendana školske drugarice kada je došlo do incidenta. Vlasniku bazena se najverovatnije nije dopalo što su se mladi koji su malo više popili, previše opustili pa je pokušao da žurku skrati što je dovelo do konflikta, pa je Ivica išamarao jednog tinejdžera. N.A. i dvojica njegovih drugova su pokušala da zaštite napadnutog dečaka, ali je vlasnik bazena dohvatio čekić i njime izudarao maloletnike.

Tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom produži pritvor koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda od 18. novembra 2020. godine.

Za delo koje mu se stavlja na teret Ivici M. preti kazna zatvora od najmanje deset godina do doživotne robije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest