VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Uhapšeni čelni ljudi grada, malverzacije izašle na videlo

Tanjug

22. 02. 2021. u 18:54

ВЕЛИКА АКЦИЈА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени челни људи града, малверзације изашле на видело

Foto: I. Mitić

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenih za malverzacije vezane za upis u katastar nepokretnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje i davanje mita uhapšeni su M. P. (52), građevinski inspektor u Kuli, E. J. E. (59), zaposlena u Službi za katastar nepokretnosti u Kuli, kao i LJ. P. (49), N. J. (1961) i D. K (36) , saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. P. u nekoliko navrata od više lica zahtevao i primio mito kako bi izdao uverenja koja su korišćena da bi se u evidencijama službe za katastar nepokretnosti izvršila prenamena ili upis spornih objekata.

Sumnja se da je E. J. E. za obećanu novčanu naknadu, a na osnovu uverenja građevinskog inspektora osumnjičenog M. P., sačinila rešenja Službe za katastar nepkretnosti na osnovu kojih su sporni objekti upisani u katastar, iako na osnovu takvih uverenja nije moguće obaviti upis ili izmenu u registrima katastra nepokretnosti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)