ADVOKAT MILENE RADULOVIĆ I IVE ILINČIĆ: Istraga u slučaju Aleksića mogla bi biti okončana u narednih dvadesetak dana

Tanjug

17. 02. 2021. u 09:55

ISTRAGA u slučaju profesora glume Miroslava Aleksića okrivljenog za silovanje mogla bi biti okončana u narednih dvadesetak dana, rekao je danas Jugoslav Tintor, advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić koje su ga optužile za seksulano zlostavljanje.

АДВОКАТ МИЛЕНЕ РАДУЛОВИЋ И ИВЕ ИЛИНЧИЋ: Истрага у случају Алексића могла би бити окончана у наредних двадесетак дана

Foto: Youtube/Printskrin

Tintor je naveo da se saslušavaju svedoci i da će uslediti veštačenja.

- Tužilaštvo radi delotvorno, istraga će potrajati ukupno oko tri meseca, ne očekujem da se prvostepena presuda donese bez godinu do godinu i po, što je u Srbiji efikasno - rekao je Tintor za Prvu TV.

Dodao je da se za ovaj slučaj ne traži različitost u efikasnosti i da očekuje kvalitet pravde, da budu izvedeni svi dokazi, pa da sudsku presudu i žrtve i građani prepoznaju kao zadovoljenje pravde.

Tintor je rekao da je inicijalno pet devojaka optuživalo Aleksića, dok ih se posle javnog poziva policije javilo više od 10.

- Samo u odnosu na njih pet koje su se prijavile utvrđeno da je vrsta seksualnog zlostavljanja i vremenski period, daju mogućnost da se predmet procesuira. Trenutno se istraga vodi za 10 žrtava - rekao je on.

Dodao je da je 5-6 devojaka koje su prijavile Aleksića za krivična dela a ta dela ne mogu biti gonjene zbog protoka vremena dalo iskaze i biće svedoci.

Pravi dokazi u ovoj istrazi se svakog dana pribavljaju, saslušanjem žrtava i drugih svedoka. A biće ih i kroz veštačenja - rekao je on.

Dodao je da ne nalazi nijedan dokaz koji bi govorio u prilog involvacije Aleksićeve supruge Biljane Mašić i da ona apsolutno nije tema u istrazi, niti fokus u postupanju tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili