SNAJPERISTA VODI DO UBICE KEKINOG KUMA? Privođenje Nebojše J. moglo bi da rasvetli neke likvidacije u Srbiji

E. H.

17. 02. 2021. u 07:33

PRIVOĐENjE Nebojše J. koji je navodno obučavao Veljka Belivuka i njegove ljude u gađanju iz snajpera i pušaka, moglo bi da doprinese i rasvetljavanju spektakularno izvedene likvidacije, poznate kao "ubistvo na groblju u Sopotu".

СНАЈПЕРИСТА ВОДИ ДО УБИЦЕ КЕКИНОГ КУМА? Привођење Небојше Ј. могло би да расветли неке ликвидације у Србији

Istraga će ispitati sumnje

Januara 2017, posle ispraćaja uglednog privrednika, hicima iz snajpera ubijen je Milomir Jovanović (46) iz Vranića, kum Dejana Stojanovića Keke.

Taj zločin nije rasvetljen, a sada se pojavljuju operativne indicije da je Janković indirektno povezan sa ovim slučajem.

- Isptujemo da li je, možda, obučavao pucača - navodi naš izvor iz istrage.

- Tada su, u širem rejonu tog groblja, prikupljeni određeni tragovi. U toku su analize i veštačenja.

U sklopu akcije na rasvetljavanju svih krivičnih dela Belivuka i Marka Miljkovića Mareta, priveden je Nebojša J. kod koga je pronađeno sedam dugih cevi. Reč je o bivšem pripadniku 63. padobranske brigade Vojske Srbije. On se, inače, i profesionalno bavio streljaštvom, učestvovao je i na nekim takmičenjima. Belivukova i njegova veza sada je predmet istrage. Posebno jer se on vidi na snimku, nastalom u vikendici kod Tršića, kada objašnjava Velji Nevolji kako se puca.

Policija je u vreme ubistva Jovanovića taj zločin povezivala sa osvetom za likvidaciju Vladimira Bjelanovića (37), decembra 2015. na Vračaru. Obojica su, prema operativnim policijskim saznanjima, bila u poslovima sa trgovinom narkoticima, ali i u sukobu!

- U to vreme su postojala operativna saznanja da su Jovanović i njegov brat Milan, koji je šest meseci ranije nestao u Češkoj, bili u sukobu sa Bjelanovićem oko nekih sumnjivih poslova - navodi izvor "Novosti".

Interesantno, ali je policija u to vreme imala saznanja da su za Jovanovića bile spremljene čak dve ekipe egzekutora. Jedna sa snajperom na groblju u Sopotu i druga, nedaleko od njegovog stana u Novom Beogradu, naoružana "kalašnjikovima". Tada se sumnjalo da je snajperista stigao iz BiH, a sada se proverava da li je sa Nebojšom J. "upucavao" oružje pre zločina.

Nebojša J. se, indirektno, operativno povezuje i sa čuvenim ubistvom među zatvorskim zidinama u Crnoj Gori.

- Sa crnogorskim istražnim organima razmenjuju se podaci o ubistvu u zatvoru Spuž, kada je tokom šetnje snajperom, sa obližnje uzvišice, usmrćen Dalibor Đurić - kaže naš sagovornik. - Zločin se dogodio 22. septembra 2016. a Đurića su crnogorske službe okarakterisale kao bezbednosno interesantnu osobu blisku "škaljarskom klanu".

BRNABIĆEVA: OČEKUJTE IZNENAĐENjA

- Mislim da je očigledno da je u celom ovom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju. Predsednik je jasno rekao da imamo takve sumnje i da to ne sme da se toleriše - rekla je juče premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanja o hapšenju kriminalne grupe oko Veljka Belivuka i dodala da u ovom slučaju postoje novi dokazi.

- Istraga se nastavlja, možete očekivati iznenađenja u budućnosti - rekla je Brnabićeva. - Posedujemo nove informacije, ali ne možemo da pričamo o njima u ovom trenutku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade