NAJNOVIJE INFORMACIJE O ISTRAZI DELOVANJA VELJINE EKIPE: Direktor policije Rebić o kostima nađenim u Vinči i do sda otkrivenim dokazima

Novosti online

09. 02. 2021. u 20:25

VIŠI sud u Beogradu saopštio je 6. februara za šta se terete pripadnici grupe Veljka Belivuka koji su uhapšeni u četvrtak i kojima je određen pritvor do 30 dana.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ИСТРАЗИ ДЕЛОВАЊА ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Директор полиције Ребић о костима нађеним у Винчи и до сда откривеним доказима

Foto: Z. Jovanović

Među krivičnim delima za koja su optuženi su teška ubistva, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da ne može otkriti detalje da se ne ugrozi dalja istraga.

- Na MUP-u je težak posao u narednom periodu, da nastavimo prikupljanje podataka, da nastavimo veštačenja, sva lica koja su imala kontakte povezati i analizirati i očekuje nas da iskontrolišemo finansijske tokove - rekao je Rebić za RTS.

Govoreći o natpisima u medijima da su se na deponiji u Vinči pojavile ljudske kosti koje se dovode u vezu sa kriminalnom grupom i njihovim zlodelima, Rebić kaže da nije potvrđeno da su ljudskog porekla, već životinjskog, ali se istraga nastavlja.

Govoreći koliko je teško prikupljati dokaze, Rebić kaže da poseduju određene dokaze, jedno su operativna saznanja a drugo je imati adekvatne dokaze za sud.

- Uliva mi poverenje Kriminalistički centar, sva veštačenja i forenzika, verujem da će se svi dokazi pokazati kao čvrsti - kaže Rebić.

Rebić kaže da je 2017. godina bila ključna za uspon Belivuka, kada se desilo ubistvo na šinama Vlastimira Miloševića.

Policija je budno pratila događaj prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, bile su angažovane snage, kaže direktor policije za Javni servis.

- Verujem da bi sve ostalo na pokušaju, na kraju smo uspeli da imamo ljude koji su u prtivoru, oduzeta su oružja - rekao je Rebić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost