POLICIJA POTVRDILA SAZNANJA "NOVOSTI": Rasvetljena krađa u kovid bolnici u Kruševcu

S. Babović

27. 01. 2021. u 14:12

ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА САЗНАЊА НОВОСТИ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу

Foto: S. Babović

POLICIJA se upravo oglasila saopštenjem u kojem je potvrdila ranije objavljena saznanja „Novosti“ o rasvetljenoj teškoj krađi u KOVID bolnici u Kruševcu.

Pripadnici MUP, kako se navodi, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, rasvetlili su krivično delo i uhapsili Kurševljanina Branislava I. (41)kod koga su pronašli deo ukradene opreme.

- On se sumnjiči da je, od 17. do 27. decembra prošle godine, iz magacina Kovid-bolnice ukrao uređaje za daljinski monitoring pacijenata, čija se vrednost procenjuje na oko 6,2 miliona dinara.-Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, B. I. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Kako su „Novosti“ već objavile, krađa devet telemedicinskih uređaja iz magacina prijavljena je 12.januara,a prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, osumnjičeni je nakon krađe deo opreme sakrio u neposrednoj blizini Novog groblja u Kruševcu. Više detalja biće poznato tokom istrage koje će voditi kruševačko tužilaštvo.Tragovi obijanja pre dve nedelje nisu primećeni.

KOVID bolnica u Kruševcu je pod ingerencijom Kliničkog centra Niš,a počela je sa radom 20.decembra.

Dan kasnije primljeni su i prvi pacijenti. Specijalizovana ustanova za lečenje obolelih od virusa korona sa teškom i srednjeteškom kliničkom slikom opremljena je sa modernom dijagnostikom i aparatima, a ima i 150 respiratora i monitora za praćenje životnih parametara.

U funkciji su i rengen aparati stabilnog i mobilnog tipa, aparati za dijalizu,EKG uređaji. U bolnici je prema posldnjim inforacijama na lečenju 79 pacijenata, a kod njih 57 potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)