"NOVOSTI" SAZNAJU: Rasvetljena krađa u kovid bolnici u Kruševcu, lopov otete uređaje sakrio kod groblja?

S. Babović

27. 01. 2021. u 13:18

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу, лопов отете уређаје сакрио код гробља?

Foot: S. Babović

KRUŠEVLJANIN Branislav I. (41) uhapšen je juče zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa uređaja za daljinsko praćenje zdravstvenog stanja pacijenata u kovid bolnici u Kruševcu, saznaju „Novosti“ iz više izvora.

Nestanak opreme iz magacina prijavljen je policiji 12. januara, a krađa je rasvetljena u akciji pripadnika PU Kruševac i BIA.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, osumnjičeni je nakon krađe deo opreme sakrio u neposrednoj blizini Novog groblja u Kruševcu. Više detalja biće poznato tokom istrage koje će voditi kruševačko tužilaštvo.Nakon hapšenja, osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati.

Kako su „Novosti“ pisale, devet telemedicinskih uređaja nestalo je iz magacina u noći između 11. i 12.januara, a zaposleni su prijavili krađu u toku prepodnevnih sati.

Slučaj je prijavljen policiji, a tragovi obijanja nisu primećeni.

Kovid bolnica u Kruševcu počela je sa radom 20. decembra, a dan kasnije, primljeni su i prvi pacijenti. Specijalizovana ustanova za lečenje obolelih od virusa korona sa teškom i srednjeteškom kliničkom slikom opremljena je sa modernom dijagnostikom i aparatima, a ima i 150 respiratora i monitora za praćenje životnih parametara.

U funkciji su i rendgen aparati stabilnog i mobilnog tipa, aparatima za dijalizu, EKG uređaji. Maksimalan kapacitet bolnice je 500 postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Aleksandra

27.01.2021. 17:40

Sad lepo vidite da li čovek ima partijsku knjižicu, i ako ima, koje stranke... pošto, očigledno, za kovid bolnicu je to potrebno...a diplome, uspeh, ili eto, provera da li je neko lopov...ne.