ODGOVARA ZA NASILJE, NE ZA UBISTVO: Podignuta optužnica protiv Zorana Grahovca iz Novog Sada

Lj. P.

26. 01. 2021. u 20:46

OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv Zorana Grahovca (48), zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, rečeno je "Novostima" u tom tužilaštvu.

ОДГОВАРА ЗА НАСИЉЕ, НЕ ЗА УБИСТВО: Подигнута оптужница против Зорана Граховца из Новог Сада

Foto Fejsbuk

Glavni pretres, međutim, još nije zakazan. Optužni predlog protiv Grahovca je podnet posle skoro trogodišnjeg utvrđivanja šta se zaista desilo u noći između 22. i 23. februara 2018, a u tužilaštvu navode da je istragom utvrđeno da je počinio nasilje u porodici, a ne i teško ubistvo za šta je prvo bio osumnjičen.

Ovom prosvetnom radniku se na teret najpre stavljalo da je ubio suprugu Marijanu Grahovac (40), nastavnicu likovnog u OŠ "Miroslav Mika Antić" u Futogu, koja je u noći između 22. i 23. februara 2018. godine, kako se sumnja, skočila sa Mosta slobode u Dunav. U Višem javnom tužilaštvu istraga o tom slučaju je završena 27. januara prošle godine, nakon čega su spisi predmeta ustupljeni Osnovnom javnom tužilaštvu, jer za vreme istrage, kako je objašnjeno, nije nađeno dovoljno dokaza da se Grahovac optuži za krivično delo za koje je istraga vođena, ali da je nađeno dovoljno dokaza da se optuži za nasilje u porodici.

Grahovac je sve vreme negirao da je svoju suprugu gurnuo sa mosta, tvrdeći da je sama skočila. U automobilu su, kako saznajemo, nađeni tragovi krvi, što je upućivalo da je u njima bilo fizičkog sukoba, a veštačenjem je, saznajemo, utvrđeno da je Marijanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)