MIODRAG POLEDICA "NA LEDU": Počinje suđenje zameniku ministra

V.N.

25. 01. 2021. u 07:15

SUĐENjE državnom sekretaru, sada zameniku ministra energetike i rudarstva Miodragu Poledici (na slici), kao i još petorici optuženih za zloupotrebe službenog položaja prilikom javnih nabavki, treba da počne danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

МИОДРАГ ПОЛЕДИЦА НА ЛЕДУ: Почиње суђење заменику министра

Foto Tanjug

Očekuje se da će im biti pročitana optužnica, nakon čega oni treba kratko da se izjasne o krivici.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Poledica se tereti da je kao državni sekretar u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal obuhvaćen je i bivši v. d. direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić, kao i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međo i Predrag Ćurčić.

Jevtiću, Alimpiću i Ćurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao. Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Stojanović je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međo direktor firme "Ingrap Omni". Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću "Infrastruture železnice".

Sumnja da su oni krivična dela izvršili od avgusta 2018. do maja 2019. godine, i to prilikom rekonstrukcije pruge preko Pančevačkog mosta.

Miroljubu Jevtiću u februaru treba da počne suđenje u drugom postupku, koji se vodi zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati