OVO JE LEKAR KOJI JE POGINUO KOD LOZNICE: Velika tragedija, stradao psihijatar Siniša Jovović

V.Mitrić

24. 01. 2021. u 13:50

ОВО ЈЕ ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЛОЗНИЦЕ: Велика трагедија, страдао психијатар Синиша Јововић

Foto: Lozničke novosti

VOZAČ crvenog „pežoa 207“, koji je, verovatno izgubio kontrolu nad vozilom, smrtno je stradao pošto je udario u betonsku banderu, a potom se auto i prevrnuo na šabačkom putu, kod ovdašnje firme „Velkom“, saopšteno nam je u policiji.

Vozač je, na mestu događaja, izdahnuo. Kako je „Novostima“ saopšteno iz Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, Hitna služba ove ustanove je konstatovala da je poginuli poznati ovdašnji lekar, primarijus dr Siniša Jovović (57), neuropshijitar i veštak sudske medicine.

Dr Jovović je slovio od prvih dana, za vrsnog i poslu posvećenog pshijatra. U toj oblasti se neprestano usavršavao, primenjujući znanje u praksi, ali i pišući mnoge stručne radove u časopisima u zemlji i inostranstvu.

Jedno vreme bio je načelnik Psihijatrijskog odeljena Opšte bolnice u Loznici.Slovio je, ne samo za dobrog lekara, već i za svestranog intelektualca, pokazujući veliko interesovanje za razne oblasti počev od filozofije, istorije, književnosti i umetnosti.

Foto: Lozničke novosti

 

Bio je jako posvećen veri pravoslavnoj i SPC. Najčešće je, osim na bogosluženja, u staroj lozničkoj crkvi, odlazio u Manastir Tronošu, kod Loznice, srednjevekovnu zadužbinu Nemanjića iz srednjeg veka.Bio je na hodočašću u mnogim svetinjama u zemlji i inostranstvu.

I najbliži srodnici, i kolege, prijatelji, mnogobrojni pacijenti šokirani su vešću o njegovoj tragičnoj smrti. Uvek je ljude dočekivao pirokim osmehom uz srdačne pozdrave, podjednako na ulici i u ordinaciji. Stekao je mnogo prijatelja u Loznici i okolini. Iza sebe je ostavio dva sina. Navodno, krenuo je za Beograd da poseti sinove, koji žive u glavnom gradu za koje je jako bio posvećen i vezan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zeljka

24.01.2021. 14:44

Dragi nas Sinisa! Zar je moguce da si nas napustio!? Tuzna sam i ne verujem! Neka ti Bog da rajsko naselje! Iskreno saucesce porodici Jovović! Porodica Cikarić!

Dusan

24.01.2021. 19:56

Steta, pored toga sto je bio dobar doktor pre svega bio je i jako dobar covek. Laf. Jako mi je zao tog coveka. Neka ga andjeli cuvaju. Iskreno saucesce njegovoj porodici.

Olivera

26.01.2021. 00:43

A u petak smo bili zajedno , ispričali se kao i uvek. Divna osoba , emotivac i pun razumevanja za druge. Ne mogu da zamislim da se više nećemo videti. Putuj Siniša , zaslužio si samo Raj. Mnogo ćeš nedostajati ?