HAPŠENJA U NOVOJ VAROŠI: Malverzacijama oštetili opštinu za 6 miliona, iza rešetaka dve osoba, za jednom se traga

A. ROVČANIN

20. 01. 2021. u 17:57

ХАПШЕЊА У НОВОЈ ВАРОШИ: Малверзацијама оштетили општину за 6 милиона, иза решетака две особа, за једном се трага

Foto: V.M.

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su dve osobe koje se sumnjiče da su malverzacijama u postupku javne nabavke oštetili opštinu Nova Varoš za 6.327.400 dinara.

Policija je uhapsila bivšeg opštinskog funkcionera opštine Nova Varoš D. P. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i R. G. (49), izvođača radova i odgovorno lice privrednog društva „Quiddita““ DOO Beograd, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju.

Sumnja se da su tokom 2014. i 2015. godine D. P. i bivše odgovorno lice DOO „Energija zlatar“ iz Nove Varoši a za kojim policija intenzivno traga, u dogovoru sa R.G., odgovornim licem privrednog društva „Quiddita““, protivzakonito dodelili ugovor ovoj firmi u postupku javne nabavke za opremu za potrebe opštine Nova Varoš.

Kako se sumnja, oni su izvršili plaćanje radova koji nisu izvedeni i tako firmi „Quiddita““ pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)