GODINU DANA OD LIKVIDACIJE VOĐA ŠKALJARACA: Stamatović i Dedović izrešetani u Atini, ubice i dalje na slobodi (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2021. u 13:18

ГОДИНУ ДАНА ОД ЛИКВИДАЦИЈЕ ВОЂА ШКАЉАРАЦА: Стаматовић и Дедовић изрешетани у Атини, убице и даље на слободи (ВИДЕО)

Foto: Arhiva Novosti

PRE tačno godinu dana u atinskom kvartu Vari likvidirane su vođe Škaljarskog klana Stevan Stamatović i Igor Dedović. Četiri napadača su pucnjima radikalno izmenili odnos snaga u ratu crnogorskih kriminalnih organizacija.

Kasnije su operativne informacije i procene srpskih bezbednosnih službi utvrdile da je meta bio Dedović, dok je Stamatović ubijen zato što se tog dana bio za istim stolom sa Dedovićem, u kafiću "Voskopula". U napadu je ranjena i jedna ženska osoba, koja je sa povredom noge prebačena u bolnicu.

Prema saznanjima srpskih i crnogorskih službi Dedovićeva likvidacija je planirana dugo i detaljno i to kao odmazda za smrt Vladimira Roganovića i Davorina Baltića, koji su dovođeni u vezu sa "kavačkim klanom".- Mirno su ušetali u restoran i samo su odjednom odjeknuli pucnji. Svi su počeli da vrište i da beže, a oni su mirno izašli napolje i otišli - rekao je jedan od očevidaca likvidacije.

- Ono što smo doživeli podseća na američki film. Odjednom su ušla dva muškarca i počela da pucaju! Pucnji su bili nezaustavljivi. NJihovi mališani su vrištali! Jedan od njih je odmah pao mrtav sa stolice na kojoj je sedeo - rekao je drugi gost restorana za grčke medije.

Ubice su do Stamatovića i Dedovića navodno došli tako što su pratili njihove supruge, koje su došle u Grčku da bi sa svojim muževima provele novogodišnje i božićne praznike.

One su izbegavale da policajcima preciziraju gde su odsele, a na njihova pitanja su odgovarala frazom "Ne sećam se". 

Četvorica napadača koji su u Stamatovića i Dedovića ispalili čak 24 metka i dalje nisu uhapšeni. Grčki mediji su preneli da je je reč o napadačima u dvadesetim godinama, dok je jedan stariji i ima oko 45.

Grčki organi su odmah otvorili istragu protiv trojice državljana Srbije za koje se sumnjalo da su imali veze sa ubistvom. Oni su 6. januara prošle godine, dve nedelje pre ubistva, uhapšeni nakon sukoba u jednom noćnom klubu u Glifkadi.

Nakon što su se sukobili sa gostima u lokalu i otišli iz kluba, policija ih je identifikovala i privela. U momentu hapšenja, piše "Katimerini", jedan od privedenih građana Srbije imao je oružje sa izbrisanim serijskim brojem, dok se za drugog sumnja da se svog otarasio kada je video policajce.

Ko su bili ubijeni?

Za Igorom Dedovićem (43), koji je sa braćom Igorom i Jovicom Vukotićem bio označen kao jedan od vođa škaljarskog klana, bila je raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića navodno bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Stupar je tada zadobio teške telesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovređen.

Dedovića su inspektori povezivali sa švercom narkotika. On je nekada bio vlasnik čuvenog lanca picerija “Pronto”, a nekoliko dana nakon što je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u avgustu 2008. godine napustio je Crnu Goru.

Stevan Stamatović važio je za vođu zagoričana, kriminalne grupe iz Podgorice koja je blisko sarađivala sa škaljarskim klanom. Stamatović je optužen da je organizovao kriminalnu grupu čiji je zadatak bio da ubiju Radojicu Zekovića, koji je navodno blizak kavačkom klanu. NJemu je u novembru prošle godine za to krivično delo izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina. Stamatović je bio u bekstvu i sudilo mu se u odsustvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)