JOŠ JEDNA GLUMICA PROGOVORILA O MIKI ALEKSIĆU: I ja vučem traume iz Mikine škole

Novosti online

17. 01. 2021. u 10:44

POSLE vesti da je čuveni vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden u policiju zbog optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje, glumica Hana Selimović je navela na Fejsbuku da takođe vuče traume iz perioda kada je kao tinejdžerka pohađala Mikinu grupu.

ЈОШ ЈЕДНА ГЛУМИЦА ПРОГОВОРИЛА О МИКИ АЛЕКСИЋУ: И ја вучем трауме из Микине школе

Foto: Printskrin RTS

Ona je istakla da je glumica Milena Radulović, koja je iznela u javnost šta se dešavalo u školi Mike Aleksića, uradila važnu stvar i da je “u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi”.

“Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to nezanemarijivih. I to svi ljudi koji me bolje poznaju znaju.

Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno uz još aplauze o vrsnoj pedagogiji.

Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba, prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala je da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla – idite na tu audiciju.

I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav me too pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanju maloletnica.

Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila.”

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)