TRAGEDIJA JE POTRESLA SRBIJU: Ovo je Bisera koju je ubio bivši muž - poznanici tvrde "Enedin je teško podneo razvod"

N. Kočović

16. 01. 2021. u 21:11

TROSTRUKO ubistvo i ranjavanje troje ljudi desilo u subotu u zoru u selu Rasno na Pešteru, u opštini Sjenica.

ТРАГЕДИЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА СРБИЈУ: Ово је Бисера коју је убио бивши муж - познаници тврде Енедин је тешко поднео развод

Foto: Društvene mreže

Enedin Turković (44), iz Dolića kraj Sjenice, usmrtio je bivšu suprugu Biseru Šemović (44), njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60), a teško ranio šuraka Bekima (40) i još dvoje komšija, Zinetu A. i Nevzeta A. koji su se tu zatekli, da bi posle bekstva i policijske potere koja je stegla obruč oko njega, samo sebi presudio!

Krvoproliće se, prema priči žitelja ovog pešterskog sela, desilo u porodičnoj kući Šemovića, ugledne porodice iz ovog kraja i to pred maloletnom decom bivših supružnika Enedina i Bisere, koji su se prošle godine razveli.

Prema nezvaničnim informacijama, Enedin Turković se rano ujutru pojavio u domu Šemovića, u kojem su bile i komšije. Došlo je do rasprave i svađe, nakon čega je on zapucao i na licu mesta usmrtio bivšu suprugu, tasta i taštu, teško ranio šuraka, a lakše dvoje komšija koji su se zatekli u kući u vreme krvavog pira.

- Ništa nisam čuo, nikakvu pucnjavu ili vrisku. Moj sin je zatekao Bekima ranjenog u dvorištu, uneo ga je u auto i zaputio se ka bolnici u Novom Pazaru, a mene je pozvao i rekao da se nešto strašno desilo. Otrčao sam do njihove kuće i zatekao stravičan prizor - priča Ramiz, rođak i komšija Šemovića.

Bivši supružnici, Enedin i Bisera živeli su u Nemačkoj, a prema rečima meštana Rasna, razveli su se pre godinu dana. Tokom novogodišnjih praznika došli su u zavičaj, a Bisera je planirala za dan ili dva da se vrati za Nemačku. Ranjene komšije su, navodno, kobnog jutra došle da je isprate na put.

- Stvarno ne znam razloge zašto su se razveli i šta se dešavalo između njih dvoje. Delovalo je da su do tada imali skladan brak. Enedina sam znao površno, iz dobre je kuće, nije mi izgledao problematično i kao neko ko bi mogao da učini ovakav monstruozan zločin. I dalje ne mogu da verujem da je ovo uradio i to pred decom koja će ovu traumu nositi čitavog života - priča jedan od okupljenih ispred doma Šemovića.

Poznanici bivših supružnika kažu da je Enedin teško podneo razvod, da je bio ljubomoran i da pretpostavljaju da bi ljubomora mogla biti okidač za ovaj strašan zločin.

Nakon trostrukog ubistva i ranjavanja još troje ljudi, Enedin Turković je pobegao u nepoznatom pravcu. Jake policijske snage, uz podršku helikoptera, po veoma hladnom vremenu, snegu i vetru, satima su pretraživale ovaj deo Pešterske visoravni.
Osumnjičenog su locirali u njegovom rodnom selu Doliće, blizu granice sa Crnom Gorom, zbog čega su prethodno bili blokirani putni pravci da ne bi prešao u drugu državu.
Nakon što su policajci pozvali pojačanje i opokolili ga, uvidevši da ne može da pobegne, ubica Enedin Turković je izvršio samoubistvo.

Njegovom smrću verovatno je ostala misterija šta je doprinelo da se odluči na stravičan zločin i presudi bivšoj supruzi, tastu i tašti, a teško rani šuraka i puca u nedužne komšije.

RANjENI BEKIM KRITIČNO

RANjENI u pucnjavi su prebačeni u novopazarsku Opštu bolnicu. Povrede Bekima Šemovića su opasne po život, dok je stanje dvoje komšija, Zinete A. i Nevzata A., stabilno.

- Pacijent je primljen sa višestrukim povredama grudnog koša i desne ruke, opasnim po život. Operisan je, ali je njegovo stanje i dalje kritično. Pod konstantnim je nadzorom lekara - kaže načelnik Odeljenja hirurgije Izet Tutić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela