PAO OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NAVIJAČA VOJVODINE: Muškarac iz Novog Sada uhapšen u Banjaluci, krio se pod lažnim identitetom

O. Matavulj

12. 01. 2021. u 10:51

BANjALUČKA policija u akciji "Logan" uhapsila je Stefana Stefanovića (28) iz Novog Sada, za kojim Interpol Beograd traga zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci "Di end" kod hotela "Park" 2017. godine.

ПАО ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА ВОЈВОДИНЕ: Мушкарац из Новог Сада ухапшен у Бањалуци, крио се под лажним идентитетом

Foto: MUP

Zajedno sa Stefanovićem uhapšeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić iz Banjaluke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške beguncu od srpskog pravosuđe, a sumnja se da su bili umešani u i u trgovinu narkoticima, falsifikovanje isprava i druga krivična dela.

U PU Banjaluka je potvrđeno da su uhapšene četiri osobe.

- Izvršenim proverama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je u okviru akcije "Logan" izvršen pretres stana u Banjaluci, koji je koristio begunac S. S. pri čemu je pronađeno 30 grama kokaina i oko 60 grama marihuane.

- Pronađena je i oduzeta veća količina novca, vaga za precizno merenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, kao i falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švajcarske na isto ime, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela - istakla je Mučibabić.

Akcija "Logan" sprovedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i po nalogu banjalučkog Osnovnog suda.

- U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima. Po završetku tih aktivnosti S. S. iz Novog Sada biće predat Sudu BiH radi daljeg postupka - naglasila je Mučibabić.

Podsetimo, Pribaković je ubijen u oktobru 2017. godine. Sumnja se da je kritične noći taksijem došao do diskoteke "The End", uleteo u unutra i Pribakoviću pucao u noge. Usled ranjavanja žrtva je iskrvarila nasrmt. Stefanović je pobegao u društvu svog prijatelja koji je isti dan uhapšen, dok se on više od tri godine nalazio u bekstvu. Za Stefanovićem je u Srbiji raspisana potraga jer se nije odazvao na izdržavanje kazne zbog nelegalnog oružja, za šta je osuđen na godin i po dana zatvora. Dovodio se u vezu sa iznudama, narkoticima i drugim krivičnim delima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)