BEKO PONOVO SVEDOČI: Novo suđenje Aleksandru Zdravkoviću za pokuša ubistva biznismena

V.N.

10. 01. 2021. u 21:44

BIZNISMEN Milan Beko pozvan je da danas svedoči na ponovljenom suđenju Aleksandru Zdravkoviću, optuženom da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku.

БЕКО ПОНОВО СВЕДОЧИ: Ново суђење Александру Здравковићу за покуша убиства бизнисмена

Foto M. Anđela

Pored Beka, koji je i ranije saslušavan u svojstvu oštećenog, sud bi trebalo da ispita i veštaka.

Beko je na prvom saslušanju rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću. Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, zajedno sa jednim N. N. licem. On je na početku ponovljenog suđenja ponovo negirao te optužbe pred Višim sudom u Beogradu.

Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji mu je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine, od hapšenja u julu 2016.

Zdravković je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, a od jula je u kućnom pritvoru. Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Maja Adrovac je u ovom postupku pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala u izvršenju krivičnog dela. Ona je supruga Ivana Adrovca, koji je dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Beka, ali nikada nije ispitan niti optužen i trenutno je u Švajcarskoj u zatvoru, osuđen na 14 godina zbog razbojništva.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine, kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tom prilikom je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici