"BERBERIN" NEĆE PRISUSTVOVATI IZRICANJU PRESUDE: Čeka se odluka suda o sudbini Ninoslava Jovanovića

J. Ćosin

05. 01. 2021. u 10:48

NINOSLAV Jovanović, kome danas treba da bude izrečena presuda zbog optužbe da je oteo i zlostavljao Moniku K. (12) iz Suvog Dola, neće prisustvovati objavljivanju odluke suda.

БЕРБЕРИН НЕЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ ИЗРИЦАЊУ ПРЕСУДЕ: Чека се одлука суда о судбини Нинослава Јовановића

Malčanski berberin / Foto: J. Ćosin

Pre tačno godinu dana, on je uhapšen posle 20 dana potrage, koliko se skrivao od potere, a prvostepena presuda biće javno objavljena oko 11 časova.

Foto: J. Ćosin

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je krajem marta prošle godine optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije saopštena pravna kvalifikacija krivičnog dela za koje se tereti, a i suđenje se održavalo iza zatvorenih vrata. Istraga protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i zlostavljanja deteta, za koje je zaprećena kazna od deset godina do doživotnog zatvora.

Jovanović je već dva puta robijao i to zbog silovanja, otmice i zlostavljanja, jednom na 10, a drugi put na 12 godina. Moniku K. je kidnapovao 20. decembra 2019. godine na putu do škole. Sa njom se krio po zemunicama, napuštenim kućama i vikendicama na potezu od Niša do Knjaževca. Devojčica je pronađena 28. decembra 2019. godine u Pasjači, kod Niša, a Jovanović je sedam dana kasnije uhvaćen na seoskom groblju u svom rodnom selu Malča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)