"SESTRA (6) SE UKOPALA OD STRAHA" Dramatična ispovest čoveka kojem je požar kod Pančevačkog mosta progutao kuću

Novosti online

22. 12. 2020. u 21:41

DVE barake izgorele su večeras u ulici Vuka Vrčevića na Paliluli.

СЕСТРА (6) СЕ УКОПАЛА ОД СТРАХА Драматична исповест човека којем је пожар код Панчевачког моста прогутао кућу

Foto: Printskrin

- U kući smo bili moja majka, supruga, šestogodišnja sestra i moje dete koje ima svega šest meseci. Dim je počeo da kula, ali dok smo shvatili šta se dešava, već je buknuo plamen. Sve se odigralo u deliću sekunde - ovako priča mladić u čijoj je kući danas izbio požar.

Prema prvim informacijama, vatra je najverovatnije buknula zbog neispravnih instalacija, ali, pukom srećom, niko nije povređen.

- Svi smo panično pojurili iz kuće. U momentu sam se setio moje šestogodišnje sestre i bebe koje su bile u drugoj prostoriji. Sestra se ukopala od straha. Potrčao sam da ih izvučem iz požara, izneo ih i tada mi je plamen zahvatio kosu. Srećom, uspeli smo svi da pobegnemo na bezbedno - priča uznemireni mladić koji je želeo da ostane anoniman.

U momentu je, dodaje, ostao bez svega što je u životu sticao. Od kuće je ostalo samo zgarište. Ne znaju ni gde će večeras da spavaju, ali ni kako će sve iznova da izgrade.

- Ja sam muzičar, a zbog korone nemam više ni posla. Moja majka prodaje ruže u Skadarliji, tako da ni njoj posao ne ide. Nemamo dovoljno novca i ne znamo kako ćemo ovo sve da obnovimo i gde ćemo sada. Otac mi je invalid - jada se nesrećni muškarac.

Vatrena stihija je, kako pričaju, ubrzo zahvatila i dve komšijske kuće u ovom beogradskom naselju. Nesreća bi mogla da bude veća, dodaje, ali nije zahvaljujući pribranosti njegove majke.

- I u jednoj od komšijskih kuća živi porodica sa dvoje malolene dece. Nisu znali šta se dešava, kada je moja majka došla i počela da viče da je izbio požar koji može da zahvati i njihovu kuću. Svi su istrčali napolje i tako se spasili.

Ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspeli da obuzdaju plamen.

Okupile su se uznemirene komšije koje i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Budući da je u pitanju naselje u kojem su kuće prilično blizu jedna druge, oni govore da je prava sreća što vatrena stihija nije zahvatila još susednih objekata.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju