ZAPALIO ŽIVU ŽENU U SURČINU? Podignuta optužnica, sumnjiči se za teško ubistvo i silovanje!

Tanjug

09. 12. 2020. u 17:25

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Radomira Blagojevića (52) zbog sumnje da je 13. jula u Surčinu Z.K. polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula, kao i zbog silovanja R.N. u junu ove godine.

ЗАПАЛИО ЖИВУ ЖЕНУ У СУРЧИНУ? Подигнута оптужница, сумњичи се за тешко убиство и силовање!

Foto: Depositphotos

Blagojević se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.


Uhapšen je nekoliko dana nakon što je zapalio Z.K. koja je 15. jula preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Sumnja se da je Blagojević, 13. jula čekao u hodniku zgrade u kojoj ona živi.

Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.

Z.K. je zadobila povrede 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udovi oko 3/4 tela, 87 odsto.

Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se sumnjiči i da je u junu ove godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije.

Sumnja u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.

Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.

Optužnica protiv Blagojevića danas je podneta Višem sudu na potvrđivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)