MIROSLAVE, SREĆO MOJA, ŠTO ME OSTAVI! Jauci roditelja i brata parali nebo - u Mokrinu sahranjen dečak (14) koji je pronađen mrtav u kupatilu

Novosti onlajn

07. 12. 2020. u 17:27

MIROSLAV T. (14) iz Mokrina, na večni počinak ispraćen je u belom kovčegu, uz bolne jecanje majke Bosiljke, oca Slavka, brata Branislava, mnogobrojne članove rodbine i njegovih školskih drugova.

МИРОСЛАВЕ, СРЕЋО МОЈА, ШТО МЕ ОСТАВИ! Јауци родитеља и брата парали небо - у Мокрину сахрањен дечак (14) који је пронађен мртав у купатилу

Foto: R. Šegrt

I nebo je plakalo za dečakom koji je u subotu uveče pronađen mrtav, u kadi punoj vode. Bezuspešni su bili pokušaji oca da veštačkim disanjem sinu spasi život. Ni jednočasovna reanimacija ekipe Hitne pomoći nije, nažalost, otrgla dečaka od smrti.

- Miroslave, sine moj. Miroslave, srećo moja. Što me ostavi - jaukala je neutešna majka Bosiljka.

Niko nije mogao, a ni hteo da zadrži suze. U ime OŠ "Vasa Stajić" od Miroslava oprostio se direktor Nenad Kihas.

- Naš Miki je bio učenik 8/3 odeljenja. Svi ćemo ga rado pamtiti i dugo ga se sećati. Učiteljica Vukica Novakov Ljubičić, razredni starešina Siniša Vuković i svi ostali nastavnici koji su imali čast da mu predaju, pamtiće ga kao primerenog učenika, vedrog dečaka i uvek raspoloženog za šalu - rekao je direktor škole i nastavio:

- Bio je dobar drug i uvek spreman da pomogne. Miki je trenirao tenis, a u srcu gajio veliku ljubav prema fudbalu i Crvenoj zvezdi. Ovo je samo delić onoga što je bio Miroslav, nasmejani dečak velikog srca koga je tek čekala prilika da ostvari svoje želje i snove. Ponosni smo što je skoro osam godina bio učenik naše škole, a bolno je što danas moramo da se rastanemo. Neka počiva u miru - rekao je direktor škole.

Foto: Rada Šegrt

Kuća dečaka

Kako je kasnije potvrdio direktor škole, Nenad Kihas, niko od prisutnih nije se usudio da roditelje pita šta je uzrok smrti i da li je stigao obdukcioni nalaz. Na groblju se moglo čuti da je, navodno, u dečakovoj krvi pronađena velika koncentracija ugljen monoksida.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)