NIJE STAO NA CRVENO I PIJAN USMRTIO JOVANU: U Nišu priveden M. G. (20) zbog sumnje da je izazvao udes u kojem je nastradala devojka

J. Ć.

03. 12. 2020. u 19:57

JOVANA Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, preminula je u niškom Kliničkom centru od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao vozač M. G. (20).

НИЈЕ СТАО НА ЦРВЕНО И ПИЈАН УСМРТИО ЈОВАНУ: У Нишу приведен М. Г. (20) због сумње да је изазвао удес у којем је настрадала девојка

Foto privatna arhiva

Njemu je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je 21. novembra, na Bulevaru Nemanjića izazvao težak udes, jer je, kako je ustanovljeno, vozio pijan i prošao kroz crveno svetlo pre nego što je udario u automobil u kojem je bila nesrećna devojka.

Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo, a jedva živu devojku Hitna pomoć je prevezla do niške bolnice gde je poživela još osam dana.

KAZNA OD DVE DO 12 GODINA

PREMA prvim informacijama iz istrage, alkotestiranje je potvrdilo da je M. G. u trenutku nesreće imao 1,1 promila alkohola u krvi. Stav Krivičnog zakonika, na koji se pozvalo tužilaštvo, kaže da ako je usled ovog dela "nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina".

Jovanin otac Slaviša kaže da za svoje dete više ne može ništa da učini, ali da želi da vozač bude strogo kažnjen kako neki drugi roditelj ne bi doživeo njegovu sudbinu.

- Život je tek bio pred našom Jovanom, 11. septembra je odbranila master rad na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu. Čekao je posao u Beču, trebalo je uskoro da nam se pridruži, jer mi godinama živimo u Austriji. U Nišu imamo stan, tu je Jovana boravila dok se školovala. Kako sam saznao, te večeri je odvezla kući drugaricu, a zatim krenula ka stanu...

SMRSKAN Auto u kom je nastradala, Foto privatna arhiva

Bila je na raskrsnici kada ju je udario taj momak. Udarac je bio silovit, nije se više ni probudila - priča očajni Slaviša, koji se do poslednjeg trenutka nadao da će njegova mezimica preživeti.

- Obilazili smo manastire i crkve, molili se za njen spas, ali nije vredelo. Ono što nam je sada ostalo je da se izborimo za pravdu za našu ćerku. Postoje očevici i snimci sa kamera, koji će potvrditi da je naša ćerka žrtva bahatog vozača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)