ČETIRI GODINE ZA ČETIRI SMRTI: Izrečena presuda za nesreću na Ibarskoj magistrali - "da je vozio sporije, mogao je da izbegne sudar"

Novosti online

02. 12. 2020. u 14:46

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА ЧЕТИРИ СМРТИ: Изречена пресуда за несрећу на Ибарској магистрали - да је возио спорије, могао је да избегне судар

Foto: N. Skenderija

NIKOLA Mihailović osuđen je na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali.

On je u stanju teške alkoholisanosti vozio brže od 117 kilometara na čas i tako izazvao opasnu situaciju.

Kako je navededno, da je vozio dozvoljenom brzinom od 50 kilometara na sat, mogao je da izbegne sudar.

Deo krivice snosi i vozač dačije jer se bez zastajanja uključio na Ibarsku i nije video da dolazi BMV.

Mihailović je pušten je u kućni pritvor do pozivanja na izdržavanje kazne.

Podsetimo, nesreća se dogodila u avgustu prošle godine, kada su poginuli Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić.

U oktobru je u Višem sudu gledan snimak sa obližnje nadzorne kamere.

Na njemu se vidi kako se "dačija" u kojoj su poginula tri momka uključuje na Ibarsku, a zatim se u nju tren kasnije sa "leđa" zakucao "bmv" u kojem je nastradala Katarina.

Saobraćajni veštaci su na osnovu ovog snimka zaključili da su propuste koji su na kraju doveli do udesa napravila oba vozača i Mihailović koji je bio za volanom "BMV", ali i Savatić, koji je vozio "dačiju" i nastradao u toj nesreći.

- Nesporno se vidi da se "dačija" nije zaustavila pre uključenja na glavni put, ali je vozač usporio, a kad je krenuo da se uključuje ubrzao je. Međutim, njegov propust je što nije proverio da li mu sa desne strane dolazi vozilo, jer bi onda video "bmv" koji je bio udaljen 42 metra i odsutao bi od uključivanja ili ga je video, ali je pogrešno procenio da može da se uključi - kazao je veštak. - "Bmv" je išao preko 100 kilometara na čas, a da se kretao 50 km/h, koliko je najviše dozvoljeno na toj deonici, onda se mogao zaustaviti i izbeći udes.

Veštaci su utvrdili i da je od trenutka kad se "dačija"uključila na Ibarsku i kad je njena zadnja svetla vozač "bmv" mogao da vidi, pa do trenutka sudara prošlo svega 1,3 sekunde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Verticallimit

02.12.2020. 17:36

У држави без закона,овакве ствари су могуће.Па погледајте снимак алоооо 117 кмх али мало сутра...117+100 да... 100 км/х је 27 м / с... Лик је ишао преко 200..Да,вам објсним...Погледаш лево,па десно ништа,пс опет лево,па десно ништа.Кренеш да излазиш и он је ту...4-5 сек и удара...

Zoran

02.12.2020. 17:45

Vozio je 114 ubio četvoro, dobio 4 godine. Daje vozio 50 izbegobi nesreću. Po ovome kako je osuđen izvodi se zaključak da je vozio 218 bio bi oslobođen odgovornosti za pogibiju četvoro ljudi. pravo je pobedilo Pravda je iluzija za narod.

Grof

02.12.2020. 18:59

Ovi je po meni fer presuda, samo sto ovom vozacu treba zabraniti pomilovanje ili raniji otpust i dozivotno zabraniti upravljanje automobilom!

Drasko

02.12.2020. 21:03

Vidi se sa su vestaci primili mito, prebacili su deo krivice na mrtvog coveka da bi bahatog bogatasa oslobodili. 4 godine za cetvorostruko ubistvo je smejurija, na kraju ce biti nanogica. U americi je dvostruka dozivotna za ovo. Banana drzava! A sudski vestaci jeftiniji od magistralki.

Ć Ć Ć

02.12.2020. 23:34

Ne bih komentarisao visinu kazne i mislim da niko ne moze da odredi kolika bi trebala da bude, oduzeo je 4 zivota ali za to nije imao nameru tako da ne znam sta je pravedno a sta nije ali smatram da bi uz kaznu obavezno trebalo i da mu se zabrani da vozi auto do kraja zivota i ukoliko bude uhvaces da vozi bilo da je napravio prekrsaj ili ne da se odmah posalje u zatvor na jos duzu kaznu a u slucaju da ne daj Boze opet bude uhvacen da vozi pod dejstvom alkohola onda da se nema ni trunka milosti prema njemu