RASTA OSTAJE IZA REŠETAKA: Viši sud objasnio razloge za odluku o produživanju pritvora

Tanjug

01. 12. 2020. u 12:38

РАСТА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Виши суд објаснио разлоге за одлуку о продуживању притвора

Foto: N. Skenderija

VIŠI sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor pevaču Stefanu Đuriću Rasti i B.L, kod kojih je početkom oktobra kada su uhapšeni, pronađen skank i kokain.

Pritvor im je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogli da ponove krivično delo, precizirala je portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovu odluku suda imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Istraga je u završnoj fazi i očekuje se da bude okončana nakon što u tužilaštvo stigne DNK veštačenje, a onda sledi odluka o optužnici.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nalon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu nije poverovalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marina

01.12.2020. 14:17

Rasta, talentovan mladi čovek... Jednog dana će biti zahvalan što su ga sudske odluke ostavile u životu. Porok je mnoge talentovane ljude prevremeno odneo na onaj svet. Za Rastu ima nade. Budu jak mladi čoveče.