DEČAKA PREGAZIO AUTOBUS U ZEMUNU: Bio sa bakom, silazio je, noga mu se zaglavila, pa je ispao iz vozila

S. VIDAČKOVIĆ - J. D. LjUTIĆ

25. 11. 2020. u 21:50

VOZAČU JKP GSP "Beograd", R. D. (49), osumnjičenom da je u utorak uveče u Prvomajskoj ulici u Zemunu, pregazio četvorogodišnjeg D. M., koji je od zadobijenih povreda preminuo dva sata posle nesreće u Univerzitetskoj klinici "Tiršova", određeno je zadržavanje od 48 sati.

ДЕЧАКА ПРЕГАЗИО АУТОБУС У ЗЕМУНУ: Био са баком, силазио је, нога му се заглавила, па је испао из возила

Foto P. Milošević

Kako su saopštili iz beogradskog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će u četvrtak biti priveden na saslušanje.

Nesreća se dogodila u utorak oko 18.30 u Prvomajskoj ulici, na stajalištu "Bosanska". Prema prvim informacijama, kada se autobus na liniji 18, kojim je upravljao R. D. zaustavio na stanici, među putnicima koji su izašli na zadnja vrata bili su i stradali dečak i njegova baka, koja ga je držala za ruku. Baka je izašla prva, a dečaku se zaglavila noga taman kada je trebao da kroči na trotoar. Uznemirena žena je mahala vozaču i vikala da stane. Međutim, niko je nije čuo. Šofer je nastavio sa vožnjom, a mališan je ispao iz vozila i pregazio ga je zadnji točak zglobnog autobusa.

Zadobio je teške, ispostavilo se, po život kobne povrede glave i tela, uprkos trudu lekara u Tiršovoj. Svedoci ove nesreće kažu da je prizor u Prvomajskoj bio potresan, da je baka jaukala naglas, a plakali su i prolaznici.

Iako se o okolnostima ove tragedije još uvek nagađa, prema nezvaničnim informacijama, mališan se sa bakom, vraćao iz njenog stana u Ulici Pariske komune u Novom Beogradu. Od stajališta u Prvomajskoj do zgrade u Ulici Milana Uzelca u kojoj je dete živelo sa roditeljima, delilo ih je svega pedesetak metara.

Ispred zgrade u Ulici Milana Uzelca u Zemunu, gde je živeo četvorogodišnjak, u sredu ujutro vladao je muk. Reporteri "Novosti" sreli su ožalošćene oca i majku, kako uplakani napuštaju zgradu i sedaju u automobil. Njihova ulica je paralelna u odnosu na Prvomajsku, gde se nesreća dogodila, a zgrada bukvalno gleda na stajalište gde im je sin stradao.

- Nemojte, molimo vas, nemamo snage. Imajte razumevanja - kroz suze su nam poručili i odvezli se u pravcu grada, verovatno kako bi dogovorili vreme i mesto sahrane nesrećnog dečaka.

U njihovom stanu na poslednjem spratu, tokom celog dana dolazili su rođaci, prijatelji, komšije kako bi izjavili saučešće.

JKP GSP "Beograd", u kojem radi R. D. izjavilo je saučešće porodici nastradalog deteta. Oni su pokrenuli i svoju internu istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za nesreću.

- Sa najdubljim žaljenjem izjavljujemo saučešće - navodi se u saopštenju ovog preduzeća. - Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nešto dogodil. On je nastavio vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo.

GSP "Beograd" počelo je istragu unutar preduzeća povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan.

"BAKINO UNUČE" NA VRATIMA

NI baka nastradalog mališana, koja je u sredu bila u svom stanu u Ulici Pariske komune, nije bila u stanju da razgovara sa novinarima. Žena u crnini, koja nam je otvorila vrata svog doma u višespratnici, bila je nema usled bola i šoka koji ju je zadesio. Na njenim ulaznim vratima stoji nalepnica "bakino unuče", što se može protumačiti kao samo mali znak velike bliskosti i ljubavi koju su imali baka i unuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života