SAZNAO ZA NESREĆU TEK KAD GA JE ZAUSTAVILA POLICIJA: Vozač osumnjičen za smrt deteta (4) u Zemunu u šoku

tanjug

25. 11. 2020. u 00:13

САЗНАО ЗА НЕСРЕЋУ ТЕК КАД ГА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА ПОЛИЦИЈА: Возач осумњичен за смрт детета (4) у Земуну у шоку

Foto: P. Milošević

JAVNO-komunalno preduzeće GSP "Beograd" prenelo je porodici dečaka koji je večeras nastradao u nesreći u Zemunu izraze najdubljeg saučešća i saopštilo da je pokrenulo istragu o nesreći.

- JKP GSP 'Beograd' sa najdubljim žaljenjem, izjavljuje saučešće povodom tragične smrti dečaka koji je zadobio teške povrede u današnjoj nezgodi u autobusu na liniji 18'' - navodi se u saopštenju GSP.

Kako se objašnjava, nesreća se dogodila pod još nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

Navodi se da vozač u šoku zbog saznanja šta se dogodilo.

- 'Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost'', navodi se u saopštenju JKP GSP „Beograd”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PROFESIONALNI VOZAC U PENZIJI

25.11.2020. 20:11

Vidim da se radi o novom zglobnom autobusu, da napomenem da vozac ne otvara i ne zatvara zadnja vrata on otvara samo prednja a za zadnja vrata on samo prekidacem omogucava da putnici sami otvaraju vrata i kada putnici obave izlazak vrata se posle odredjenog broja sekundi sama zatvaraju, onda vozac ponovo ukljucuje prekidac i oslobadja kocnicu koja zakoci autobus dok on stoji u stanici , kada vozac sve to isprati on vise i ne pogleda na desno ogledalo jer je skoncetrisan na levo ogledalo da bi se ukljucio u saobracaj .Zato vozac i nezna sta je se dogodilo,U ovom slucaju putnici su svi bezbedno napustili autobus a o cetvorogodisnjem detetu je neko morao da vodi racuna.Kod nas je gde sam ja vozio u javnom prevozu po zakonu obaveza da kada udje u autobus dete kao u ovom slucaju da se pozove policija.