MIRKOVIĆA PRATILI MESEC DANA PRE UBISTVA: Saslušani osumnjičeni za likvidaciju u Belvilu - poznati i novi detalji!

Novosti online

22. 11. 2020. u 18:36

DANAS je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom ubistava izvršenog dana 12.11.20. godine, u naselju Belvil nad oštećenim, a sada pokojnim Bojanom Mirkovićem, obavljeno saslušanje dva lica, B.K. i I.N.

МИРКОВИЋА ПРАТИЛИ МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ УБИСТВА: Саслушани осумњичени за ликвидацију у Белвилу - познати и нови детаљи!

Policija ispred zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo / Foto Z. Jovanović

Osumnjičeni su krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, izvršili u saizvršilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra meseca do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila. Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon  izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi, odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)