OPTUŽNI PREDLOG ZA ČETVORKU: Hteli da "ubrzaju" radove na železnici, položaj zloupotrebio i bivši državni sekretar

N. B.

20. 11. 2020. u 00:01

ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ЗА ЧЕТВОРКУ: Хтели да убрзају радове на железници, положај злоупотребио и бивши државни секретар

Foto Tanjug

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv Miodraga Poledice, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa javnim nabavkama.

Optuženi su i bivši direktor "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić, kao i još dvojica iz "Infrastrukture" Branimir Alimpić, iz Sektora za nabavke i Predrag Ćurčića, zamenik direktora za sektorske poslove, kao i direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP Zoran Stanojević i Mirko Međo, direktor firme "Ingrap Omni".

Prilikom pokretanja istrage, početkom februara, saopšteno je da se sumnja da su Jevtić, Alimpić i Ćurčić u postupcima javne nabavke zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, kako bi favorizovali ZGOP u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. U tome im je, kako se sumnja, pomogao Poledica, koji je tražio da se ubrza postupak rekonstrukcije, pa je izvođač izabran direktnom pogodbom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)