ŠTA SE TRENUTNO DEŠAVA NA NIŠKOM AERODROMU? Direktor objasnio proceduru, građani u strahu (FOTO)

J.Ć.

05. 11. 2020. u 13:18

DIREKTOR "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković se danas obratio novinarima povodom pronađene kasetne bombe na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu.

ШТА СЕ ТРЕНУТНО ДЕШАВА НА НИШКОМ АЕРОДРОМУ? Директор објаснио процедуру, грађани у страху (ФОТО)

Foto: J.Ć.

On je rekao da je prilikom izvođenja radova na instalaciji novog sistema svetlosnog obeležavanja radi unapređenja bezbednosti na aerodromu "Konstantin Veliki" pronađen deo kasetne bombe u delu bivšeg korita reke Nišave.

- Prilikom izvođenja radova na instalaciji novog sistema svetlosnog obeležavanja radi unapređenja bezbednosti na aerodromu "Konstantin Veliki", na nekih sto metara izvan kompleksa aerodroma u delu bivšeg korita reke Nišave, dakle van aerodroma, pronađen je deo kasetne bombe koji nije sadržao eksplozivno punjenje niti upaljač već samo metalni neeksplozivni deo.

Foto: J.Ć.

- Radi se o kasetnoj bombi koja je zaostala iz perioda NATO bombardovanja. Svi radovi koji se izvode na instalaciji sistema svetlosnog obeležavanja izvode se uz prisustvo pirotehničkog nadzora. Pirotehnički nadzor je to odmah uočio i domah po dobijanju nalaza smo obavestili nadležne organe koji su izvršili uviđaj i istu uklonili sa lica mesta.

Foto: J.Ć.

- Nema razloga za bilo kakvu paniku i brigu jer se radi o jednoj standardnoj proceduri - dodao je na kraju Zdravković.

Foto: J.Ć.

Saša Zlatanović, prvi komšija, kaže da građani koji žive u blizini strahuju jer je taj kraj pun bombi.

- Ovo je staro korito Nišave, verujemo da ima i bombi iz Drugog svetskog rata jer ovaj teren još nije pretražen - rekao je Zlatanović za Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)