TERETI SE ZA NAVODNI RATNI ZLOČIN Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću

D. Zečević

20. 10. 2020. u 14:03

ТЕРЕТИ СЕ ЗА НАВОДНИ РАТНИ ЗЛОЧИН Одложено суђење Златану Крстићу

Foto: D.Z.

U OSNOVNOM sudu u Prištini pred posebnim odeljenjem ovog suda za teška krivična dela, odložen je glavni pretres u suđenju Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg specijalno kosovsko tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin u selu Nerodimlju kod Uroševca.

Prema rečima advokata Dejana A.Vasića, Krstićevog branioca, današnji(jučerašnji) pretres odložen je zbog testiranja jednog od članova sudskog veća na korona virus a novo suđenje zakazano je za 30 oktobar.


-I današnji glavni pretres na kojem su trebali da budu saslušani svedoci tužilaštva odložen je a mom branjeniku se duže od šest meseci zbog situacije sa kovidom 19 odlaže suđenje i produžava mera sudskog pritvora što čitav proces vraća na početak. Iako su sudski razlozi opravdani,zbog čitave situacije a pogotovu zbog Krstićevog ugroženog zdravstvenog stanja mislim da bi sud u nastavku postupka trebao da razmisli o prekidu mere pritvora i zameni je nekom blažom merom-ističe za Novosti advokat Vasić opominjući da od početka istrage ovog slučaja nije postojala opravdana sumnja da je Krstić učestvovao u izvršenju dela za koje se tereti a to je ubistvo četiri člana porodice Nuha u Nerodimlju. Vasić naglašava da Krstić nije bio na Kosovu tokom ratnih dejstava već u Kragujevcu gde živi od sedamdesetih godina prošlog veka i da nema nikakvih naznaka niti elemenata da je mogao počiniti zločin za koji se tereti.

-I do sada salušani svedoci ne dovode mog branjenika u vezi sa delom koje mu tužilaštvo pripisuje tako da se nadam da će sud realno sagledati slučaj i doneti oslobađajuću presedu-dodaje advokat Vasić podsećajući da je Zlatan Krstić uhapšen aprila prošle godine u Uroševcu gde je sa rođakom  planirao da podigne dokumenta. Iako je i ranije posećivao rodno Nerodimlje nikada prema rečima advokata nije imao problema sa nekadašnjim komšijama Albancima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)