UBICE KORISTILE AUTOMATSKO ORUŽJE: Istraga ubistva Prelevića i Pekovića u toku - komšije svedoče o nemilom događaju

E. V. N.

19. 10. 2020. u 20:30

NAJMANjE dve osobe automatskim oružjem počinile su dvostruko ubistvo u vikend-naselju Ljevorečke Tuzi, kod Veruše, između Podgorice i Kolašina.

УБИЦЕ КОРИСТИЛЕ АУТОМАТСКО ОРУЖЈЕ: Истрага убиства Прелевића и Пековића у току - комшије сведоче о немилом догађају

Foto: V.N.

Zločin se najverovatnije dogodio u subotu uveče, a u nedelju su pronađena tela ubijenih Podgoričana Nemanje Prelevića (29) i Danila Pekovića (20). Policija je pronašla više od trideset čaura, a žrtve su pogođene u glave i grudi. Prema nepotvrđenim informacijama, nekoliko osoba je privedeno na saslušanje.

Meštani ovog naselja, sa kojima je razgovarao naš reporter, kažu da ništa sumnjivo nisu videli ni čuli. Jučerašnjem uviđaju prisustvovali su i članovi porodice Prelević, koji su kratko rekli da je Nemanja stigao u vikendicu u četvrtak uveče i da je sa njim u društvu bio i mlađani Peković.

- Nemanja nije bio član nijedne kriminalne grupe, a sa Danilom je došao kako bi se odmorili - ispričali su rođaci. - Čuli smo se sa Nemanjom u subotu tokom dana, ali negde od 20.45 više nije bio na mreži.

Kako se Prelević ni u nedelju nije javljao supruzi Aleksandri na telefon, ona je pozvala jednog od komšija i zamolila ga da ode do vikendice da vidi da li je sa njim sve u redu i da li je njegov auto ispred kuće.

- Nekoliko minuta kasnije komšija je pozvao Aleksandru i rekao joj da joj je Nemanja ubijen i da pozove policiju - čulo se juče u ovom selu.

OTVORIO VRATA NAPADAČIMA

PREMA rekonstrukciji događaja, Prelević i Peković su bili u vikednici kada su se pojavile ubice. Nemanja je ustao i otvorio vrata i njega je rafal odmah sasekao. Napadači su nastavili da pucaju i ubili i Danila. Policija je pronašla više od trideset čaura, a žrtve su pogođene u glavu i grudi.

Istražitelji su vrlo brzo izašli na mesto ubistva i u vikendici zatekli dva tela.

- Ništa nisam znala dok nije došla policija - ispričala nam je juče komšinica Ljubica Šaban. - Rekli su da su videli jednog čoveka da leži na pragu kuće, a drugi je bio unutra. Viđala sam ih proteklih dana, šetali su se ovuda. Poslednji put sam ih videla u petak, kada su krenuli putem koji vodi ka Tari.

Prema nezvaničnim informacijama iz crnogorske policije, Prelević i Peković su, navodno, bili bliski sa nekim ljudima koji pripadaju "kavačkom klanu". Sada se istražuje da li ova dvostruka likvidacija ima veze sa nastavkom krvavih sukoba dveju kotorskih ekipa.

Na licu mesta juče je bio i viši državni tužilac Zoran Vučinić, koji je samo kratko rekao da su, prema podacima iz policije, žrtve "bezbednosno interesantna lica". Uviđaj je trajao dokasno, a zasad nije poznato da li su pronađeni neki tragovi koji bi ukazali na počinioce.

Inače, Prelević i Peković su hapšeni nekoliko puta i to mahom zbog nelegalnog držanja oružja. Prelević je često odlazio na Verušu, jer je voleo da se odmara u vikendici. U poslednje vreme društvo mu je pravio Peković. Njihove navike, po svemu sudeći, poznavale su i ubice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024